– Ranijih godina znao sam ukoriti neka naselja da se ne trude dovoljno, a sada je jako teško uopće izabrati tko ima najljepšu okućnicu, dvorište ili balkon – pohvalio je Ivan Hanžek, zabočki gradonačelnik, svoje sugrađane.

Težak odabir

Odbor za ekologiju 26. godinu zaredom dodijelio je nagrade i priznanja najuspješnijima.

–  Odabir nije bio nimalo lagan. Uistinu smo vidjeli predivne okućnice, vrtove i uređene balkone – ponosna je na sugrađane zamjenica gradonačelnika Valentina Đurek.

Nagrađeni okoliš Energetskog centra Bračak o kojem brine REGEA, Regionalna energetska agencija sjeverozapadne Hrvatske

Nagrade i priznanja za najljepši okoliš Grad Zabok dodijelio je u sklopu projekta Zlatna jesen zabočka. Ove su godine nagrađeni Željko Kolar iz Špičkovine, Mirjana Janđel iz Dubrave Zabočke, REGEAEnergetski centar Bračak, Franjo Tomić iz Huma Zabočkog, Vesna Hranić iz Grdenaca, Rahela Klemen Bedeniković iz Luga Zabočkog, Vedran Jadek, Zabočka cesta, Davorka i Ivan Pevec iz Ulice Črnjevići, Mirko Hrastinski za klijet u Bregima Zabočkim Donjim, Nevenka Huić iz Brega Zabočkih Gornjih, Zvonimir Jerneić iz Tisanić Jarka, Mirjana Hrastinski iz Repovca, Branko Farkaš iz Jakuševca Zabočkog, Biserka Osrečak iz Pavlovca Zabočkog, Branka Hrastinski iz Gubaševa, Višnja Kolarić iz Prosenika Gubaševaskog, Snježana Krznar iz Prosenika Začretskog, stanari zgrade u Gajevoj ulici u Zaboku te velečasni Marijan Culjak.