Policajci PU krapinsko-zagorske redovito provjeravaju pridržavaju li se ljudi, kojima je određena mjera samoizolacije, uputa iz rješenja. Od 17. ožujka u 22 sata do 18. ožujka do 22 sata, terenskim provjerava utvrdili su četiri slučaja kršenje mjere samoizolacije koje su odredili sanitarni inspektori.

Pridržavajte se mjera!

– O svemu utvrđenom obavještava se Državni inspektorat. Napominjemo kako je jedna osoba u srijedu zatečena po drugi put u kršenju mjere samoizolacije – priopćili su iz PU krapinsko-zagorske.

– Našim građanima skrećemo pažnju na važnost pridržavanja mjera samoizolacije radi očuvanja vlastitog zdravlja, ali i zdravlja cjelokupne zajednice. Osobe kojim je određena mjera samoizolacije dužni su se ponašati sukladno uputama koje su dobili, a sumnje u kršenja možete prijaviti na brojeve telefona 112 ili 192 – dodali su u policiji.

Prema informacijama iz MUP-a, PU krapinsko-zagorska zaprimila je 22 prijave o kršenju samoizolacije od čega su se četiri pokazale točnima. Muškarac koji je, neslužbeno doznajemo, već drugi puta prekršio mjeru samoizolacije prvi je puta tijekom vikenda bio u ugostiteljskom objektu, a drugi puta van svoga doma.