U Šalamovcu, Komoru, Vukancima, Peršavesi, Delkovcu, Maču i Velikom Komoru završavaju komunalni radovi. Sva ova mjesta spadaju pod općinu Mače. Sunčano i suho vrijeme napokon je dopustilo da se započne s radovima koji su bili planirani i ranije, no zbog obilnih kiša morali su biti odgođeni.

Prvo tamo gdje je kritično

Upravo su kiše zadavale velike probleme poljoprivrednicima, jer se je voda iz kanala izlijevala po poljima. Općina je za Šalamovec izradila elaborat uređenja odvodnih kanala. Hrvatske vode selektirale su prioritete i u Šalamovcu uredili kanale u dužini od oko tri kilometra.

– Poljoprivreda nam je važna, usjevi nisu bili sigurni, a s ovom sanacijom voda se više neće izlijevati po poljoprivrednim površinama – komentirala je načelnica Mača, Mladenka Mikulec (SDP).

Novi radovi

Na lokalnim cestama krpaju se i asfaltiraju nakritičnije rupe. U Peršavesi, Delkovcu i Vukancima uređuje se put Kamešćica, a u četiri općinska Mjesna odbora postavljena su dodatna rasvjetna tijela. Završeno je i uređenje parkirališta iznad groblja u Mači i Velikom Komoru.

Iz Općine su najavili da idući tjedan kreću novi radovi na drugim lokacijama.