Čuvajmo naš planet, naše Zagorje, naše Mače, poručila je načelnica Općine Mladenka Mikulec. Objavila je i fotografije divljih deponija u šumi.

Prijavljujte ilegalna smetlišta!

Nakon dojava mještana, da je u šumi na dvije lokacije odbačen glomazni otpad koji zagađuje okoliš, Općina je organizirala čišćenje i odvoz smeća.

Općina Mače, zahvaljujući dojavi mještana, očistila je dva divlja deponija u šumi

– Skrećem ponovno pažnju na zakonsku obavezu vlasnika šumskih parcela da su dužni sami očistiti novonastale deponije. Unazad dvije godine očistili smo sve veće i dugogodišnje divlje deponije. Sada je na svima nama da ih čuvamo čistima – poručila je načelnica.

Pozvala je mještane i da Općinu odmah obavijeste kad vide vozila s otpadom da skreću u šumu. Vrlo je vjerojatno, naime, da će natovareno smeće odbaciti u prirodi, što je i zakonski kažnjivo. Bilo bi dobro da zapišete vrijeme kad ste uočili sumnjivo vozilo, kako je izgledalo, a najbolje bi bilo da zapišete registarsku oznaku.

Čuvajmo prirodu zajedno!

– Molim vas, čuvajte šume čistima – poručila je Mikulec.

Mače, naravno i nažalost, nije jedino koje ima problem s ilegalnim odlagalištima na koje građani, ali i neke tvrtke i obrtnici, kako bi izbjegli plaćanje odvoza na legalne deponije, zagađuju prirodu. Dok mi uredno podmirujemo svoje obveze za odvoz smeća, neki ga se rješavaju onako kako to ne bi smjeli.

Ukoliko imate bilo kakva saznanja o divljim deponijima, informacije o onima koji redovito smeće istovaruju u prirodi, dojavite nam. Informacije i fotografije šaljite na [email protected].

Čuvajmo prirodu zajedno!