Na području Općine Mače u tijeku su radovi na izvanrednom održavanju ceste Kuti – Grabe, a kreće se i s rekonstrukcijom i modernizacijom javne rasvjete

Cesta je građena 70-tih godina, asfalt je oštećen pa će ga zamijeniti. Na trasu dionice od oko 470 metara ugradit će i dodatne cijevi te kanalice kako bi se novi asfalt čim bolje zaštitio uslijed oborina, kažu u Općini.

Sufinancirani radovi

Izvođač radova je Cesarec obrt. Ugovorena vrijednost radova iznosi 495.556,00 kuna plus PDV. Za stručni nadzor zadužena je tvrtka Brosig projekt.

Ovaj projekt sufinanciran je sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u iznosu od 150.000,00 kuna.

Javna rasvjeta na području Mača bit će rekonstruirana i modenizirana. U protekle dvije faze zamijenjene su lampe uz državnu D29, te uz županijske ceste. U jesenskoj fazi zamijenit će se 170 lampi po svim naseljima Općine.

Nakon provedenog postupka jednostavne nabave izabrana je tvrtka Starlight. Vrijednost radova iznosi 189.350,00 kuna plus PDV. I ovaj je projekt sufinanciran i to sredstvima Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja u iznosu od 99.413,00 kuna.