‘Nismo ovdje Zagorci, mi smo tu Hrvati’, dobacio je SDP-ov Rajko Ostojić kolegi Siniši Hajdašu Dončiću na Klubu zastupnika SDP-a u utorak

Zvali smo ga, slali mu poruke, ne želi se javiti. Htjeli smo od njega čuti što je tom izjavom mislio, kaj su mu se Zagorci zamjerili.

U uvredljivom tonu

Izjava je, prema tumačenjima naših sugovornika iz SDP-a, svakako bila u uvredljivom tonu. Još je problematičnija što ju je izgovorio čovjek koji je sada na poziciji potpredsjednika Hrvatskog sabora.

– Što je on točno mislio, zašto je to rekao, kako bi to trebalo shvatiti, po čemu su to Zagorci lošiji i negativniji, teško je to sad protumačiti. Morate pitati njega – govori nam izvor iz stranke.

Ostojić nije želio razgovarati. Nije se ni javio niti je odgovorio na pitanje. Hajdaš nam je potvrdio da mu je to dobacio, ali ni on ne zna što je time mislio.

Na Klubu zastupnika se raspravljalo o SDP-ovim kandidatima za potpredsjednika Sabora. Hajdaš se zalagao da stranka za saborske odbore, ali i za potpredsjedničko mjesto u parlamentu kandidira ljude tek nakon što prođu unutarstranački izbori, osim za one odbore koje je potrebno odmah popuniti.

S obzirom na funkciju potpredsjednika Sabora, Ostojić bi morao objasniti svoju izjavu i ispričati se Zagorcima (Photo: Patrik Macek/PIXSELL)

No Zlatko Komadina, koji do izbora vodi stranku, riješio je da će biti drugačije. Onako kako on kaže. Odlučio je da će Ostojić biti kandidat za potpredsjednika Sabora. Hajdaš mu se usprotivio, Ostojić se naljutio, otišao i dobacio to što mu je dobacio.

Siniša Hajdaš Dončić, potvrdio nam je, neće se kandidirati za predsjednika SDP-a. Podržao je kandidaturu Peđe Grbina. Među kandidatima neće biti niti Biljana Borzan koja će isto podršku dati Grbinu.