Reciklažno dvorište, dječji vrtić, novo vatrogasno vozilo, rekonstrukcija i dogradnja Doma kulture, opremanje središnjeg Trga dr. Franje Tuđmana… Projekti su to u koje je Općina Konjščina investirala unazad četiri godine

Ove su investicije vrijedne 20-ak milijuna kuna, a realizirane su uz potporu Vlade, resornih ministarstava, nacionalnih operativnih programa i strukturnih fondova Europske unije.

Maksimum iz EU projekata

– Načelnik i njegov najuži tim ljudi na kvalitetan i dobar način upravljaju mjestom i vode Konjščinu prema naprijed, a tome svjedoče impresivni rezultati u mandatima koji su iza njih – rekao je Žarko Tušek, zastupnik u dosadašnjem sazivu Sabora, kojeg je ugostio načelnik Općine.

– Mi se u Konjščini puno trudimo po pitanju europskih projekata. U proteklom razdoblju proveli smo ih 20-ak. Trenutno je u fazi javne nabave projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma kulture i opremanje našeg Trga dr. Franje Tuđmana – rekao je načelnik Mirko Krznar.

Za Konjščinu je vrlo bitna i investicija Hrvatskih cesta u rekonstrukciju vrlo prometne ceste Zlatar Bistrica – Konjščina, koja je dovršena. Bila je to cesta u izrazito lošem stanju i gotovo neupotrebljiva za vožnju. Općina je uz pomoć Tušeka uspjela drugu cestu, koja spaja Konjščinu i Komin, prekategorizirati u državnu, tako da sad o njoj brinu Hrvatske ceste. To je znatna olakšica za općinski proračun, jer će najavljenu investiciju za projekt rekonstrukcije snositi HC.

Načelnik Krznar (lijevo) i predsjednik zagorskog HDZ-a Žarko Tušek zadovoljni su investicijama

Trenutno je aktualan projekt rekonstrukcije i uređenja Doma kulture za koji je Općina ‘izvukla’ 7,5 milijuna kuna i za koji će sljedeći tjedan biti raspisan natječaj za izvođača radova.

I Konjščina bi trebala dobiti sportsku dvoranu. To je investicija za koju je Vlada donijela odluku na sjednici u Krapini 8. prosinca 2019.