Valentina Đurek, načelnica Stožera civilne zaštite Grada Zaboka i zamjenica gradonačelnika Ivana Hanžeka, s ostalim članovima Stožera svakodnevno prati preporuke, naredbe i zaključke Stožera civilne zaštite RH, KZŽ, HCK, Zavoda za javno zdravstvo i drugih nadležnih ustanova i tijela. Sukladno njihovim odlukama, Gradski stožer  poduzima mjere na području grada.

Odgovaraju odmah!

Stožer civilne zaštite Grada Zaboka otvorio je kontakt mail za građane, [email protected] na koji možete uputiti pitanja u vezi funkcioniranja rada i života u novonastalim okolnostima oko širenja zaraznog virusa COVID-19.

– Građani vrlo zainteresirani i svakodnevno šalju upite na koje se odmah odgovara – kažu u Gradu.

Aktivirane su i operativne snage Stožera: vatrogasci DVD-a Zabok, DVD-a Špičkovina, DVD-a Gubaševo i DVD-a Pavlovec koji s članovima Stožera patroliraju područjem Zaboka, kontroliraju stanje na terenu te, ukoliko uoče građane koji se ne pridržavaju mjera, upozoravaju i upućuju na provedbu zaštite sebe i svih ostalih građana.

Sve upite Stožeru civilne zaštite možete slati na [email protected]

– Zahvalni smo svim građanima, ustanovama, tvrtkama, društvima, posebno liječnicima i bolničkom osoblju. Zahvaljujemo svima koji neposredno pomažu svojim sugrađanima u ovim teškim prilikama, aktivistima Crvenog križa, vatrogascima, trgovcima. Svima koji na bilo koji način doprinose dobrobiti građana i društva u cjelini – poručila je Valentina Đurek, načelnica Stožera.

Ključni ljudi

– Pozivam sve da i dalje pratimo i pridržavamo se naredbi, uputa i preporuka Vlade, Stožera civilne zaštite HR, KZŽ i Grada Zaboka – dodala je.

Stožer civilne zaštite i operativne snage Grada Zaboka su uz vas, a čine ga: Valentina Đurek, načelnica Stožera CZ Grada Zaboka i zamjenica gradonačelnika, Mladen Loina, zamjenik načelnice Stožera, komunalni redar Grada Zaboka, Željka Vukić, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Zabok, Vedran Draganić – načelnik Policijske postaje Zabok, Dražen Sinković, zapovjednik ZJVP, Tihomir Vančina, ravnatelj Opće bolnice Zabok, Damir Tomek, Komunalno Zabok, rukovoditelj komunalnih djelatnosti, Hrvoje Petriček, Zagorski vodovod, voditelj sigurnosti, Vladimir Zrinski, Služba civilne zaštite Krapina, Krešimir Končevski, direktor društva Plavinka i Danijel Tuđa, stručni suradnik za infrastrukturu u Gradu Zaboku.

– Epidemiolozi govore da se radi o virusu koji je obiteljskog karaktera širenja i mislimo da je ta činjenica važna da u nama pobudi odgovornost i maksimalnu pažnju za članove naše obitelji, kolegice i kolege na poslu i baš sve u našem neposrednom okruženju. Nadamo se da ćemo zajedno uspjeti nadvladati sve nedaće odgovornim i savjesnim ponašanjem prema sebi i drugima – apelirala je na oprez Valentina Đurek.