Dječji tjedan je tradicionalna manifestacija posvećena djeci. Pod motom ‘Ljubav djeci prije svega‘ u prvom punom tjednu listopada obilježava se posebno osmišljenim sadržajima. Cilj je promicati dječja prava, njihov položaj u društvu, u obitelji i lokalnoj zajednici.

Poruke za odrasle

U Maču je sve bilo posvećeno djeci. Kroz radionice, igraonice, igru i veselje djeca su puno naučila. U čuvaonici Mačići dobili su darove, odradili likovnu radionicu i naučili kako prati ručice. Na trgu ispred općinske zgrade djeca su poslala poruke odraslima i formirali krug prijateljstva. U DND-u Mače imali su glazbenu radionicu za sve predškolce.

Postavili su i informatovni kutak s porukama za odrasle.

Roditelji novorođenih beba dobili su prigodne darove. U ime Općine, osim novčanog poklona, najmlađi stanovnici Mača dobili su zlatni privjesak, dječji body i buket cvijeća.

Ukrasili ogradu

– Čestitali smo roditeljima koji su odlučili svoju obitelj osnovati i proširiti upravo u općini Mače. Ipak se najljepše uspomene i najljepše djetinjstvo kroje u malim sredinama – rekla je načelnica Mladenka Mikulec.

Igralo se, uz pjesmu i ples izrađivali su tradicijske igračke, obojali ogradu kod drvoreda u radnoj akciji ‘Uljepšajmo taj kutek naš’.

Svi su bili uključeni, cijelo mjesto. Roditelji, tete iz Društva Naša djeca, Ženska vokalna grupa Kajda, Lovačko društvo Fazan, Mačanske mažoretkinje Alina

– Veselimo se novim projektima i druženjima – poručili su iz Mača.