‘Družimo se s kokotom’, tako su ovu akciju nazvali organizatori i volonteri. Mreža Udruga Zagor i učenici školskog volonterskog kluba ‘Gjalski’ Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog iz Zaboka te EVS volonteri Mreže udruga Zagor uređivali su okoliš ispred škole.

Volontiranjem se želi ukazati da svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos društvu u kojem se on cijeni

Njih 19 odradili su 38 volonterskih sati i vanjski prostor škole učinili ugodnijim i ljepšim.

Živa društvena mreža

Volonteri su uredili okoliš škole u Zaboku

– Manifestacija se održava već devetu godinu za redom i njome želimo ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se on cijeni – kažu u Mreži udruga.

– Volontiranjem zajedno gradimo bolju i snažniju zajednicu. Povezujemo se, pronalazimo sebi slične, upoznajemo druge i drugačije. Tako naše različitosti i sličnosti pretvaramo u snagu koja je potrebna za pozitivne promjene prema humanizmu i održivom razvoju. Kada se svi udružimo i surađujemo, pletemo živu društvenu mrežu kojom oblikujemo našu budućnost i omogućujemo autentičnu povezanost među ljudima – poručuju iz Zagora.