Već iduće jeseni Loborčani će napokon imati svoj vrtić. U 919 četvornih metara boravit će 80 mališana u četiri vrtićke jedinice, tri predškolske i jednoj jasličkoj

Radovi na izgradnji već su počeli, a rok završetka je kolovoz 2021. Vrijednost investicije je 9,7 milijuna kuna. Veći dio, 7,44 milijuna kuna, Općina je osigurala preko Agencije za ruralni razvoj Ministarstva poljoprivrede i taj novac je bespovratan. Ostatak iznosa sufinancirat će Općina kreditnim zaduženjem.

Male sredine to zaslužuju

– Ovaj smo projekt čekali 10 godina. Naši mališani napokon će imati odlične uvjete za kvalitetni predškolski odgoj, jednako kao i njihovi vršnjaci u puno većim općinama i gradovima – sretna je zbog izgradnje načelnica Ljubica Jembrih.

Vrtić će znatno poboljšati kvalitetu života malih Zagoraca, ali i olakšati roditeljima. Projektom je zadovoljan i Žarko Tušek (HDZ), zastupnik nedavno raspuštenog saziva Hrvatskoga sabora.

U Zagorju je oduvijek tradicija da župnik blagoslovi početak radova (Foto: Općina Lobor)

– Drago mi je da se Lobor odvažio za ovaj projekt i iskoristio mjere Vlade preko kojih se sada u Krapinsko-zagorskoj županiji gradi i dograđuje 17 vrtića. Iako je financijski ulog veliki, još je značajnije što se povećava životni standard u malim sredinama koji obiteljima  osigurava kvalitetnu brigu za djecu predškolskog uzrasta – rekao je Tušek.