Imamo snimku! Divljali kroz Krapinu 186 i 213 km/h

Brzi i žestoki? Ne, glupi i neodgovorni! Divljali su u Zagorju sa 186 i 213 km/h pa snimke objavili na društvenoj mreži. Policija ih je identificirala

Dok policija diljem Hrvatske puni statistiku poginulih mladih ljudi zbog prebrze vožnje i upozorava na gruba kršenja prometnih propisa, osobito brzine, dva su se Zagorca svojom divljom vožnjom i pohvalila. Snimke jurnjave ponosno su objavili na Instagramu.

Igre izazova?

Prvi je mladić (20) sa 186 km/h na dionici od Krapine do Maclja jurio 18. travnja oko 20 sati. Na tom dijelu prometnice, koja je van naselja, ograničenje je 60 km/h. Brzinu je snimao, a onda se snimkom pohvalio na društvenoj mreži. Prometna policija Krapina utvrdila je identitet i ispisala mu prekršajni nalog na 5.300 kuna novčane kazne te zabranu vožnje mjesec dana.

Drugi je mladić (22) slijedio ‘frenda’, pa je 2. svibnja oko 23.45 sati jurio kroz Krapinu brzinom od 213 km/h.  Taj je dio prometnice u naseljenom mjestu i brzina je ograničena na 50 km/h. I on je snimku postavio na Instagram. Htio se pohvaliti, no policija mu je ušla u trag. Protiv njega su podnijeli optužni prijedlog s predloženom novčanom kaznom u iznosu od 10.300 kn i zabranom vožnje na tri mjeseca.

Snimku su obojica izbrisali. No već je bilo kasno. Mnogi su je ‘skinuli’ i dijelili preko raznih grupa. Tako je snimka došla i do nizagorjemalo.hr. Nakon što je PU krapinsko-zagorska objavila informaciju o grubom kršenju prometnih propisa, bilo je jasno da je riječ o mladićima upravo iz ove snimke.

Mladi iskorištavaju prazne ceste i odlaze u smrt