Projekt #alarmirajse provodi se kako bi mladi promišljali o temama vezanim uz nenasilno rješavanje sukoba među mladima, prihvaćanju različitosti i toleranciji. Proteklih nekoliko tjedana, u organizaciji Mreže udruga Zagor u Centru za mlade Krapinsko-zagorske županije u Zaboku, polaznici su učili o izradi fotografija, manipulaciji fotografijama te o videu i radio jinglovima.

Kritičko promišljanje

Radionicu izrade videa osmislio je i vodio Luka Smuk. Mladi su sami izradili video uradak s porukom o nenasilju. Na radionicama izrade i manipulacije fotografijama, pod vodstvom Željka Đurina i Igora Vranješa, sudionici su učili o fotografiji i povijesti fotografije. Radionice izrade radijskih jinglova vidio je Dražen Završki. Polaznici su snimili zajednički radio jingl o nenasilju koji će se vrtiti na radio postajama.

Radionice su mladima omogućile razvoj kreativnog stvaralaštva i kritičkog promišljanja, pregled i kreiranje svijesti o problematici nasilja i poticanja nenasilnog rješavanja problema među mladima kroz drugačije i inovativnije pristupe problematici.

Radionicu izrade i manipulacije fotografijom vodili su Željko Đurin i Igor Vranješ. Polaznici su i sami fotografirali

Nastali materijali, video uradak, fotografije i radio jingl bit će prikazani na dvije izložbe, u Zaboku i u Donjoj Stubici tijekom rujna i listopada. Izložba će biti dostupna i u online verziji na službenoj stranici Mreže udruga Zagor.

Projekt #alarmirajse financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a provodi Mreža udruga Zagor

Projekt #alarmirajse preventivno pristupa problematici nasilja među mladima kroz učenje nenasilnog rješavanja sukoba, prihvaćanja različitosti i toleranciji, te osvještavanju šire javnosti o pojavnosti i potrebi zajedničkog preventivnog djelovanja.

Projekt se provodi u partnerstvu s Društvom psihologa Krapinsko-zagorske županije i Centrom za socijalnu skrb Zabok.