Tradicija proslave Adventa u Mariji Bistrici ove je godine još raskošnija.

Doživjeti ugođaj Došašća u Mariji Bistrici, nacionalnom svetištu Majke Božje, uistinu je poseban doživljaj, poručuju iz Marije Bistrice.

Autohtono, tradicijsko

Uživajte u Bistričkom adventskom sajmu koji je nadaleko poznat po tome što se na njemu mogu razgledati i kupiti jedinstveni, autohtoni božićni ukrasi i originalne tradicijske igračke rađene tehnikama naših starih.

Ove godine Mariju Bistricu krase jedinstvene jaslice s motivima drvenih dječjih igračaka pod zaštitom UNESCO-a, te klizalište Bistrička ledena bajka. Za najljepšu adventsku fotografiju s pogledom na Bistričku kalvariju bit će postavljen poseban okvir s motivima drvenih dječjih igračaka.

Adventska noć svjetla

Sprema se i prekrasna Adventska noć svjetla 14. prosinca uz puštanje lampiona s duhovnom porukom i koncertom Begina.

Foto: Turistička zajednica Marije Bistrice

Sve to bit će začinjeno jedinstvenom gastro ponudom bistričke kuhinje čiji će vrhunac biti na Tradicionalnom adventskom (do)ručku 22. prosinca uz nastup Saše Lozara. Tu je i neizostavni kuhani gvirc i vino koje će posjetitelji ove godine moći popiti u Adventskoj šalici.

Doček u podne

Advent u Mariji Bistrici završava tradicionalnim dočekom Nove godine u podne na središnjem bistričkom trgu uz koncert Kumova i Ljubavnika uz veliku Bistričku božićnu tombolu.

Advent u Mariji Bistrici svake je godine sve posjećeniji. Do 22. prosinca svake nedjelje na Advent u Mariju Bistricu iz Zagreba vas vozi ZET. Polasci su u 9 s Glavnog kolodvora, a povratak u 16 sati. Prijevoz je besplatan!

Dođite na najljepši zagorski advent, onaj u Mariji Bistrici. Klizalište, duhovni koncerti, dječje predstave, radionice i pričaonice, sajmena i gastro ponuda tradicionalnih zagorskih jela, pića i božićnih ukrasa… To je mali dio veselja Adventa u Mariji Bistrici.

Detaljan program pogledajte na https://advent.tz-marija-bistrica.hr/