Mnogi se, opravdano, dive fotografijama Slavena Janđela iz Zaboka. Mnogi bi željeli da i njihove fotografije budu poput Slavenovih. No nemate dovoljno znanja i vještina? Slaven vam može otkriti tajne zanata. Zato organizira predavanje, radionicu na kojoj će vam otkriti kako nastaju njegove fotografije. I vas će podučiti kako da i vi napravite dobru fotografiju.

Predavanje je podijeljeno u tri cjeline: planiranje, tehnički i likovni aspekti snimanja i obrada.

U prvoj cjelini govorit će o planiranju snimanja. Objasniti kako koristiti posebne aplikacije za planiranje, kako odrediti poziciju sunca/mjeseca u određeno doba godine za bilo koju lokaciju i kako planirati izlazak/zalazak sunca/mjeseca na specifičnim lokacijama. Imat ćete priliku čuti detaljnu priču o snimanju viralne fotografije super mjeseca iza sljemenskoga TV tornja. Govorit će o vremenskoj prognozi, (ne)povoljnim meteorološkim uvjetima, kako predvidjeti maglu …

Kako izvući maksimum

U drugom dijelu pokazat će kako iz svakog fotoaparata izvući maksimum kroz posebnu tehniku eksponiranja u RAW formatu, kako snimati fotografije maksimalne tehničke kvalitete i prezentirati će koja je oprema neizostavna za snimanje takvih fotografija. Pričat će o kompoziciji, o odnosu forme i sadržaja, što čini skladnu kompoziciju i kako ‘uključiti’ fotografski način razmišljanja.

U trećoj cjelini govorit će o stvaranju optimalnih uvjeta za obradu fotografija, o kalibraciji monitora i o problematici ljudske percepcije boja. Unutar programa Lightroom 6 proći ćete obradu fotografije nastale iz jedne ekspozicije, a nakon toga slijedi spajanje i obrada HDR fotografije koja se sastoji od tri različite ekspozicije. Obrada kreće od potpuno resetiranih, sirovih fotografija. Vidjet ćete svaki korak u procesu obrade i imati priliku postaviti željena pitanja u svakom trenutku.

Na kraju predavanja najsretnijeg polaznika očekuje vrijedan poklon.

Poželjno osnovno znanje

Predavanju mogu prisustvovati svi zainteresirani polaznici, ali poželjno je da imaju osnovno znanje o fotografiji (razumijevanje koncepta ekspozicije/ekspozicijskog trokuta, razumijevanje dubinske oštrine, podešavanje osnovnih postavki na fotoaparatu, poznavanje osnova obrade u Lightroomu…) radi lakšeg praćenja predavanja.

Sve detalje oko prijave na radionicu možete pročitati na www.facebook.com/slavenjandjel/

  • Datum i lokacija: 27.4.2019. (subota), Zagreb, Ilica 71
  • Termin: 17:00 – 21:00h, uz dvije pauze od desetak minuta
  • Predavač: Slaven Janđel, profesionalni fotograf
  • Kontakt: [email protected]

Za rezervaciju mjesta do 15.4.2019. cijena predavanja iznosi 299kn.
Od 16.4.2019. do 25.4.2019. cijena rezervacije mjesta iznosi 349kn.

Link za prijavu: https://goo.gl/ZsViCL