Ako imate sposobnost pojaviti se na poslu prema rasporedu, imate čiste ruke i umili ste se, a imate i kol’ko tol’ko pristojnu frizuru, možete dobit’ posel u Krčmi Polanović u Zaboku

Dio je to oglasa koji je za rad u kafiću objavila Krčma Polanović. Urnebesni oglas prenosimo u cijelosti. Uvjereni smo da dio vas zadovoljava kriterije. Da možete ispoštovati kaj se od vas traži, ali i da bu vas privuklu ono kaj Krčma nudi.

Momak ili đevojče

– Zbog povećanja opsega posla, uvođenja novih usluga i povodom otvaranja ljetne terase, nudimo vam mogućnost zaposlenja u dinamičnom i profesi… Ergghhh, jok, to je tuđi oglas. Nu, evo naš – počinje oglas Krčma Polanović.

Traži se momak ili đevojče za ispomoć u kafiću. Radni odnos / studentska ispomoć / volontiranje / čak astralna prisutnost na poslu dolazi u obzir.

Vi trebate

1. Sposobnost pojave na poslu prema zadanom redu i rasporedu
2. Elementarne osnove pristojnosti i bon tona
3. Čiste ruke, umiveno lice, kolko tolko pristojna frizura
4. Poznavanje osnovnih matematičkih operacija (osnovna škola, niži razredi)
5. Striktno pridržavanje uputa i određenih mjera s obzirom za fiskalno i zdrastveno zakonodavstvo RH
6. Nemežemo se više ničeg pametnog sitit

Oni nude

 1. Obuku u praksi iz osnova ugostiteljstva
 2. Odnosi sa gostima i kolegama (to bu najzanimljivije
 3. Kava i aparat i kakvski pripravci s posebnim naglaskom na obradu mlijeka
 4. Pivo, vrste, podvrste, stilovi, izvedenice (o, ima ih jako puno)
 5. Destilati (uf, to ipak nećemo uspjet sve, samo osnove. I ne, Beefeater nije najbolji gin)
 6. Mixologija, osnove, principi priprave, osnovni i pomoćni sastojci, ispravna uporaba alata i opreme, prezentacija (jok, nikad, ali nikad nećemo radit kao popularne, a bedaste koktele)
 7. Vino osnove (ipak malo više od ‘imamo bijelo i crno vino’)
 8. Sokovi, svrha i primjena klasičnog otvarača za boce
 9. Čajevi (šalica, vruća voda, čaj – to je to)
 10. Uloga leda i limuna u posluživanju, kad, kamo, koliko, pobogu zašto

Nije kao u Općini, ali…

11. Nevjerojatno, čak i novce nudimo. Legalno i po propisima i… Još nevjerojatnije, u zakonskoj tjednoj satnici. Doduše nije ko u HEP-u, Pošti ili lokalnoj Općini, no…

12. Godišnje cijepljenje za sezonsku gripu

13. Za Momke: godišnju količinu voska za brkove, sapun i šampon. Gače si sami kupujete

14. Za Đevojke: godišnju količinu osnovnih higijenskih potrepština (ak’ mogu Škoti, možemo i mi, bez obzira na rodnu neosjetljivost Vlade RH), 25 posto veću satnicu za rad na Dan žena i Valentinovo

15. Mogućnost ubrzanog tečaja engleskog / njemačkog / talijanskog jezika, otplata na 12 mjesečnih rata

16. Pisana preporuka na engleskom jeziku

17. Skriptu sa osnovnim podacima za konkuriranje na poslovima ugostiteljstva u zemaljama članicama EU

18. Mogućnost kratkog smještaja kod naših frendova u Irskoj, Engleskoj, Njemačkoj, Austriji i Bugarskoj (no, nemoj da ostaneš duže od dva tjedna)

19. Eh da, po zahtjevu možemo vam napraviti pisanu preporuku čak i na hrvatskom jeziku

20. Gratis, na račun firme izradu protestnog transparenta šaljive, ali učinkovite poruke (ergonomska ručka, srednje veliki transparent sa rupicama za zaštitu od vjetra, otporan na kišu), nadoknadu putnih troškova za odlazak na Markov trg, Zagreb, sukladno propisima HR

Posebne okolnosti

 1. Inicijalni pisani test iz poznavanja praktičnih okolnosti ugostiteljstva prilikom zaposlenja, kasnije sporadično i nekoliko puta godišnje u svrhu napredovanja i veće naknade za rad (povišica)
 2. Povremeni test na prisutnost alkohola i opijata, redovni higijensko-epidemiološki test, redovan pregled čistoće ruku (sukladno zakonima i propisima HR)
 3. Apsolutna zabrana slušanja cajke i tambure za vrijeme boravka u ugostiteljskom i popratnim objektima poslodavca (privatno u slobodno vrijeme delajte kaj hoćete)
 4. Visoka tolerancija na osobe visoke ili pak smanjene inteligencije, pripadnike i simpatizere raznih političkih opcija (osim zakonom zabranjenih), vjernike (različitih religija) jednako kao i na nevjernike, agnostike i ateiste, osobe različitih fizičkih predispozicija (do momenta maksimalne nosivosti pojedinog stolca), amaterske ugostiteljske i nogometne stručnjake te makro i mikro ekonomske analitičare, osobe seksualne ili bilo kakve drugačije orijentacije (koja zakonom nije zabranjena i ukoliko to ne pokušaju prakticirati u ugostiteljskom objektu za vrijeme radnog vremena i prisustva drugih gostiju). Sve u duhu pristojne, razumne, (uslovno) tolerantne i građanski odgojene osobe koja će postati novi Huncut (nije to tak teško)
 5. Posebno ističemo potrebu za izuzetno visokom tolerancijom na rad u poslovnim okolnostima i uvjetima Republike Hrvatske, a za što su odgovorni političari, ne poslodavci
  Snimio: Martin Turk

Ako hoćeš postati Huncut konobar pri Polanoviću, javi se na osobno u Krčmu, Matije Gupca 36, Zabok. Najava na telefon 049 223540 ili email [email protected]. Zapratite ih na Facebook stranici Krčma Polanović w. Huncutarije