Osim sistem integracija bavi se i razvojem aplikativnih rješenja za IT sustave, od internetskih stranica do specijaliziranih aplikacija. Od korporativnih stranica, specijaliziranih brand stranica, do internetskih stranica za obrtnike, tvrtke i druge oblike pravnih osoba.

Novost u ponudi je i hosting, najam svih oblika serverskih prostora, te nabava i prodaja specifične računalne periferije.

Kao jednu od novih usluga – Excel – tvrtka izrađuje najkompleksnije Excel tablice s povezivanjem na datoteke koje su smještene na drugom mjestu (lokalno ili mrežno).

Možemo vam složiti i kvalitetan logo s knjigom standarda, odnosno cjelokupni vizualni identitet, kao i voditi on-line marketing, dugotrajno sa strategijom i ciljanjem publike.

Kvalitetno za realnu cijenu

S obzirom na naše tržište, vrijeme i biznis baziramo uglavnom na popravljanje, redizajn ili upgrade nekih preplaćenih starih stranica koje ne rade ono kaj ste od njih očekivali. Ali, kaj je najbitnije, to napravimo kvalitetno i za puno manje penez – realnije cijene, bez pumpanja s nekim stručnim izrazima.

Imamo i svoj, vrlo stabilan hosting za smještanje svih tih stranica, koje se ne gase i rade i rade i rade.

Trenutno održavamo web I IT sustave za 50-tak tvrtki u Hrvatskoj koje smo samostalno, ili u suradnji s našim partnerima, najčešće s tvrtkom Datastream, koji su naši mađioničari za sve multilevel zadatke, razvili od nule. Upravo sudjelujemo u razvoju IT infrastrukture za buduću sistem integraciju za jedan poznati talijanski lanac robnih kuća.

Naš cijenjeni klijent je, između ostalih, turistička Agencija Atlas. Za njih smo, u suradnji s partnerom, paramterizirali Wi-Fi Access pointe u autobusima koje koriste za provođenje svoje turističke ponude. Imali smo čast i zadovoljstvo razviti i implementirati ‘Slunj Online’, koji je Gradu Slunju i Pučkom otvorenom učilištu služio za promociju aktivnosti, prvenstveno kulturnog i sportskog karaktera, a koji je funkcionirao kao news portal s više od 60 objava na dan.

Odradili smo i jednu masivnu internetsku stranicu za tvrtku Kera-term trgovina s velikom količinom proizvoda u katalogu. Izradili smo web stranice i za sindikate, udruge građana, nevladine udruge…

Poduzetnički i prkosni element

Zasad smo pribadače zabili u Zagreb, Krapinu, Varaždin, Slunj, Novalju, Zadar, Dubrovnik, Milano, Sarajevo, Vinkovce, Delnice… I još puno gradova i mjesta u zemlji. Nešto malo u Italiji, a započeli smo i proboj na BIH tržište.

www.spine-ict.hr

Naša tvrtka tipičan je ‘startup’ – pokrenut potpuno vlastitim sredstvima (i nismo nikome nikaj dužni). Osim poduzetničkog elementa imamo svakako i onaj pomalo prkosni, gdje se u dosta nezavidnoj poslovnoj situaciji u cijeloj zemlji uspješno nosimo već četvrtu godinu sa svim izazovima koji se postave ispred nas. Karakter i stav ekipe u tvrtki već je u trećoj godini postojanja donio certifikat AA+ za bonitetnu izvrsnost! I to nam je samo dalo dodatni poticaj da nastavimo u dobrom smjeru.

Kada danas, sutra dođete u potrebu ili situaciju da za vas razvijamo bilo kakav projekt, komunikacija će se uglavnom svoditi s Hrvojem Večekom, direktorom i dežurnom babarogom. On je zadužen za ponude, avanse, račune i naplate. U ‘firmi’ je formalno direktor, ali ga mi ne doživljavamo tako, iako je njegova zadnja! Voli neformalno komunicirati, potpuno je opušten, spreman za zaje…ciju, ali kada je posao, posao je, kako bi on to znao dramatično reći.

Opuštena atmosfera – zadovoljan klijent

Drugi dio komunikacije ide preko Nevena Pausića, suvlasnika tvrtke i glavnog krivca za sve dobro ili loše unutar projekata. Kada imate ideju za nadogradnju ili modifikaciju stranica, obraćate se Nevenu, on vam već u par minuta osmisli koncepciju i smjer. Kako se u našem poslu, poglavito u dijelu developmenta internetskih stranica, često događa da klijent zna da mu stranica treba, ali ne zna točno kakva, tu uglavnom nastupa Neven. Vrlo brzo izlazi s konkretnim prijedlozima rješenja.

Uz dva stalna kreativca, jedan za programiranje, drugi za dizajn i programiranje, te nekoliko povremenih suradnika kad jako zagusti, a u zadnje vrijeme nam je gusto i pomalo se širimo, posao kao posao je uglavnom zadovoljstvo. Imamo svoje gušte u ovom kaj delamo, a i kad bude stresno, stisnemo zube i popeglamo.

Imamo i nekoliko klijenata sa zagorskih brega za koje se dokazano može potvrditi da su najspecifičniji klijenti u zemlji. U početku je svaki zestenek opušten, ali čvrst. Dosta se teško pregovara, osobito oko cijene. Međutim, dosad svaki puta nakon kaj smo si spili, ispovedali, prošli cjelokupnu nogometnu ligu, i domaću i lokalnu, popričali o tom dal’ je Lada Niva na plin dobra za lov ili nije, i sva domaća upozorenja zake ni dobro nohu piti na prazen želudac, vrlo brzo je posao sklopljen na obostrano zadovoljstvo. I što je još dragocjenije, dugotrajno prijateljstvo. Jezičnih barijera nemamo s obzirom da su nam obitelji pune Zagoraca, pa čak i Bednjanaca, tak da se ponekaj i razmemo.

Osnovni cilj je da nekoliko projekata, autorskih radova i inovativnih rješenja, plasiramo što prije van zemlje, pa da zaposlimo još ‘wunderkindera’ koji trebaju ostati tu i ne ići nikam van!