ISO 9001, ISO 14001, Bisnode AAA, certifikat bonitetne izvrsnosti, i FSC certifikat, koji SATO posjeduje kao jedina tiskara u Hrvatskoj i okruženju, set je značajnih certifikata koje tvrtka SATO ponosno nosi uz svoje poslovanje. U veljači su postali nositelji i prestižnog EcoVadis certifikata.

Briga za okoliš i društvo

EcoVadis međunarodna je platforma za poduzeća koja se angažiraju na području društvene odgovornosti i održivosti. Društveno odgovorno poslovanje (DOP) predstavlja poslovni model i način upravljanja u kojem se profit ostvaruje na društveno odgovoran način, kada tvrtka iznad strogo zakonom propisanih obaveza, u sustav donošenja odluka integrira brigu za okoliš i društvo.

EcoVadisova metodologija temelji se na međunarodnim standardima održivosti, Global Reporting Initiative, United Nations Global Compact i ISO 26000. Nadzire ga znanstveni odbor Corporate social responsibility (CSR) i stručnjaci za opskrbne lance kako bi se osigurale pouzdane procjene CSR-a.

Rezultati za Top 50 posto

EcoVadis promatra i ocjenjuje rad svojih članova. SATO d.o.o., tvrtka sa sjedištem u Zagrebu i proizvodnim pogonom u Zaboku, jedna je od najboljih i najpouzdanijih tiskara samoljepivih etiketa u regiji. EcoVadis dodijelio joj je nagradu Bronze Recognition Level.

SATO je nositelj i FSC certifikata koji posjeduje kao jedina tiskara u Hrvatskoj i okruženju

– Međunarodna agencija EcoVadis na taj je način procjenjivala upravljanje tvrtke na području održivosti. Na temelju ostvarenog rejtinga na području društveno odgovornog poslovanja, SATO je postigao rezultate kojima se svrstava u Top 50 posto tvrtki koje posjeduju EcoVadis certifikat – ponosni su u Satou.

Etika, rad i ljudska prava

– Ovim certifikatom potvrđujemo svoje društveno odgovorno poslovanje. Brinemo za svoju internu i eksternu okolinu, potičemo na pozitivnu suradnju i orijentirani smo ka napretku s težnjom da svaki segment našeg poslovanja bude održiv, transparentan i nadasve orijentiran ka profesionalizmu s ciljem zadovoljavanja svih sudionika poslovnog procesa – ističu u tvrtki.

SATO je postigao rezultate koji su ih svrstali u Top 50 posto tvrtki koje posjeduju EcoVadis certifikat

Brončana medalja i ocjena dokazuju kako je Sato iznad 50 posto svih tvrtki koje posjeduju EcoVadis certifikat. Obvezali su se na daljnji razvoj iz područja društvene odgovornosti i održivog razvoja, a uz ocjenu i medalju dobili su i akcijski plan za dodatno poboljšanje kako bi dobili višu ocjenu, a potom i srebrnu i zlatnu medalju. I to, kao i za dobivenu broncu, za četiri ključne teme: okoliš, rad i ljudska prava, etika i održiva nabava.