Lovrečan breg smjestio se u Cestici, malom mjestu 25 kilometara od Varaždina. Tu je obitelj Matijašec na šest hektara zasadila 24.000 trsova.

– Orijentirali smo se na visoku kvalitetu, pa imamo relativno niski prinos, po berbi oko 30.000 litara – ističe Ivan Matijašec (28), prvi čovjek Lovrinih vinograda.

Svoja vrhunska vina u buteljama i bocama od litre plasiraju na tržište diljem Hrvatske. Jedan dio prodaju i u rinfuzi u svojoj vinoteci u Varaždinu, u Međimurskoj ulici 23.

– Naša su vina specifična po odličnim sortnim obilježjima. Imaju izuzetno jaku aromatiku i tijelo, odnosno svježinu vina. Tome doprinosi strmi južni položaj vinograda koji je suncem obasjan cijeli dan, te škrta zemlja s manjim prinosom – ponosan je Matijašec.

Da su im vina visoke kvallitete pokazuju i odličja koja vina Lovrinih vinograda osvajaju. Lani je njihov chardonnay bio šampion na pet izložbi.

Ako želite vina iz Lovrinih vinograda, trebate doći do direktora. Ne do sorte grožđa, već do direktora Ivana Matijašeca. Javlja se i odgovara na poruke na lovrini.vinogradi@gmail.com i +385 98 1679 716.