Ne bacajte, reciklirajte, upotrijebite maštu. Adventski aranžman za samo 10 kuna? O da, moguće je! Uz recikliranje i darove iz prirode, kaže Jasmina Sarić Čedić.

Reciklirajte, čuvajte prirodu

Ova velika pobornica reciklaže već si je izradila božićni aranžman. Prirodni, za samo 10 kuna! Moguće je, kaže, uz recikliranje i ono što priroda nudi na svakom koraku.

– Ova investicija od 10 kuna odnosi se na svijeće koje sam kupila. Stolni aranžman sam slagala na keramičkom pladnju za posluživanje, svijeće stoje u recikliranim staklenim teglicama od jogurta, a sve je dekorirano onim što sam pokupila oko kuće – mahovina, divlji šipak, neke zelene bobice kojima ne znam ime – priča Jasmina.

– Ovako nešto možete složiti i ako živite u gradu, jer su parkovi puni zanimljivih biljčica koje vam mogu poslužiti. Boju svijeća određujete sami, a po želji možete dodati i žireve, šišarke, orahe, sušene naranče. Ma sve što želite – dodala je.

Sve je u prirodi

‘Odlučila sam ga složiti na keramičkom pladnju za posluživanje, no jednako tako možete koristiti i tacne, tanjure, što god vam odgovara. Uz to, trebat će vam četiri iskorištene male staklenke (moje su one s kojima me frendovi redovito snabdijevaju nakon što pojedu jogurte iz njih) i četiri svijeće koje lijepo stanu u sredinu staklenke. Boju i veličinu birate sami’, piše Jasmina na zanimljivom blogu https://luckyhomeideas.com/

Za aranžman joj je osnova bila mahovina, ostalo je bila improvizacija, divlji šipak i neke zanimljive bobice. Prirodni materijal bez problema, kaže, možete prikupiti i u gradu, jer parkovi su puni mahovine i svakakvih zanimljivih biljaka koje vam mogu poslužiti kao dekoracija.

Lijepo, a jednostavno

– Pa eto, kanticu u ruke i trk na sakupljanje – savjetuje Jasmina.

U galeriji fotografija pogledajte ‘korak po korak’ kako je nastao aranžman. A savjete, kako ga napraviti, pročitajte na Jasmininom blogu, https://luckyhomeideas.com/. I još puno korisnih savjeta i ideja.