U svakome od nas ima barem malo kreativnosti. Bez iznimke. I dostupno je pregršt odličnih ideja kako bismo tu kreativnost iskoristili da njome obogatimo prostor u kojem živimo, a da pritom recikliramo i iskoristimo ono što je oko nas.

Ne bacajte, jer većina stvari ponovno može dobiti neku novu svrhu. Na blogu Lucky Home Ideas naći ćete upravo ideje za recikliranje i stvaranje s jednostavnim, jeftinim i dostupnim materijalima.

Drvca od šišarki u čašicama

Božićni blagdani idealno su vrijeme da se vodite ovom idejom i da uživate u činjenici da ste dekoracije ili poklone za svoje najmilije napravili sami. Recimo, napravite božićna drvca od šišarki u čašicama. Mala su i slatka, odlična za poklon, ili kao ukras na stolu ili polici.

Ova sa bloga Lucky Home Ideas rađena su u kartonskim čašicama koje se koriste za sadnju. Čašica se napuni papirnatim ručnikom da šišarka, prethodno obojana u zeleno, bolje sjedne i prostor oko šišarke napuni se komadićima kore drveta. Malo bijele paste, rafije omotane oko čašice i drvenih zvjezdica i pahuljica, pa evo odlične dekoracije.

Vijenac za vrata od starog kotača

Na sličan je način nastao i Lucky Home blagdanski vijenac za vrata od starog kotača dječjeg bicikla. Kotač, kojeg je autorica bloga našla pokraj kuće, ostao je u izvornom, hrđavom izdanju, a dekoriran je lovorom, bobicama, šipkom, granama, suhim grozdovima koje nitko nije pobrao i jednom drvenom zvijezdom na kojoj je Djed Mraz. Napravite li nešto slično, imat ćete recikliranu, a istodobno jedinstvenu dekoraciju.

Blagdanske dekoracije za kuću i drvce možete napraviti i od papirnate gline (paperclay) iz kućne radinosti. Njezini sastojci su toalet papir, masa za gletanje, brašno, bijelo ljepilo i baby ulje. Evo fotki kako su od papirnate gline nastali pingvini (s kapicama od stare čarape), snjegovići za božićno drvce i dekorativna zdjelica, a recept i postupak izrade možete naći na Lucky Home Ideas.

Modelirajte sami svoje božićne ukrase od papirnate gline iz kućne radinosti

Vaza ili svijećnjak od čaše i grana

Ostane li vam prazna staklena čaša od mirisne svijeće, obložite je izrezanim grančicama drveta i napravite od nje vazu, koja po potrebi može biti i svijećnjak za lučicu. Ukratko, grane se izrežu na jednaku dužinu, lijepe na čašu, omotaju špagom i dodatno dekoriraju po želji. U ovom slučaju, Lucky Home ideja je bila da to budu drvene zvjezdice. Idealno za blagdane.

Praznu čašu od mirisne svijeće obložite granama i dobit ćete super vazu ili novi svijećnjak

Sami izradite čestitke za obitelj i prijatelje

I za kraj, oživite dobri, stari običaj slanja čestitki poštom, a najbolji način da to učinite je da čestitke napravite sami. Za ove Lucky Home čestitke bilo je potrebno nešto čvrstog papira, filc, drveni gumbići, ukrasne trakice i mašne i – malo mašte, uz ljepilo i škare. Jeftino i originalno.

Napravite božićne čestitke i vratite u život stari običaj slanja želja poštom