Dok su trgovine preplavljene kičastim, uglavnom kineskim božićnim ukrasima, moja kolegica Jasmina Sarić Čedić izrađuje ih doma sama. Jedan od ukrasa je i tradicionalni vijenac za vrata koji ne samo da je neusporedivo ljepši od onih u trgovačkim centrima, ne da je originalniji, da je unikat, već će vam za njega trebati možda 10-ak kuna. I malo truda, mašte i dobre volje.

Lijepo, unikatno, prirodno

– Ako još nemate vijenac za vrata, a sa svih strana vas bombardiraju fotkama ukrasa po kući, snađite se na brzinu, kao i ja – preporučuje Jasmina.

– Pobrala sam i pokupila u dvorištu sve što sam mogla – malo bršljana, malo lovora, sušene naranče sam imala doma od prije, na njih sam lijepila neke suhe plodove koje sam isto tako pobrala i za koje, priznajem, ni ne znam od koje su biljke, a fora drvene glave sobova su iz trgovine Kik za osam kuna. Čas posla, prirodno i jeftino – zadovoljna je bila Jasmina svojim vjenčićem koji je napravila za prošlogodišnje blagdane.

Igrajte se papirnatom glinom

Ove će godine napraviti novi. Ukrasima od lani pridodat će neke nove. Za prošle je blagdane radila ukrase od papirnate gline.

– Malo sam se igrala, pa su tako nastali ovi pingvini, snjegovići i zdjelica. Napravljeni su od papirnate gline koju možete sami zamijesiti kod kuće od, vjerovali ili ne, toalet papira, brašna, ljepila i mase za gletanje. Masa je odlična, a njome možete oblikovati što vam god padne na pamet te kasnije bojati i ukrašavati – preporučuje Jasmina.

Kako se radi papirnata glina i kako je Jasmina modelirala svoje ukrase, pronađite na linku njezina bloga https://luckyhomeideas.com/modelirajte-sami-svoje-bozicne-ukrase-od-papirnate-gline-iz-kucne-radinosti/

Portal nizagorjemalo.hr potiče domaću proizvodnju. Ove godine kupujte proizvode domaćih proizvođača. Ukoliko radite ukrase za prodaju, javite nam se na mail [email protected] ili u messenger facebook stranice https://www.facebook.com/nizagorjemalo.hr
Rado ćemo promovirati vaše proizvode i pomoći vam da ih lakše prodate. Ove godine ukrasimo svi zajedno svoje domove ukrasima proizvedenima u Hrvatskoj!