Ravnateljstvo policije dodijelilo je zahvalnice i priznanja najistaknutijim policijskim službenicima u 2019. godini.

Priznanja i zahvalnice nagrađenim pojedincima i skupinama, koji su se u ovoj godini istaknuli svojom motiviranošću, hrabrošću, zalaganjem i izuzetnim rezultatima, uručili su glavni ravnatelj policije Nikola Milina i zamjenik Jozo Šuker.

Najbolji dvije godine

Među najistaknutijim policajcima su i Luka Špehar i Krunoslav Ivanušec iz Interventne jedinice policije Zlatar. Špehar je dobio priznanje za predstavljanje MUP-a, PU krapinsko-zagorske i IJP Zlatar na godišnjim natjecanjima za najspremnijeg pripadnika Oružanih snaga, pri čemu postiže najbolji rezultat u posljednje dvije godine u konkurenciji MUP-a.

Krunoslavu Ivanušecu priznanje je uručeno za kontinuirano predstavljanje MUP-a, PU krapinsko-zagorske i IJP Zlatar na godišnjim natjecanjima za najspremnijeg pripadnika Oružanih snaga RH.

Luka Špehar iz redova MUP-a najbolji je na natjecanjima za Naj vojnika. Ovaj put nabacio je i osmijeh (blagi smiješak)

– Uz sve napore u svim područjima našeg djelovanja, upravo vi ste znatno doprinijeli unapređenju i ugledu hrvatske policije. I dalje trebamo nastaviti u tom smjeru jer upravo ćemo na taj način jačati povjerenje građana. Ovom prilikom pozivam vas da i dalje savjesno i profesionalno obavljate svoj posao kako bi u vašim sredinama sve više kolega slijedilo vaš primjer – rekao im je glavni ravnatelj policije Nikola Milina.

Primjer drugima

Kao jedan od strateških pravaca djelovanja policije u protekloj godini bilo je istraživanje organiziranih kriminalnih skupina čije aktivnosti su se, osim u području organiziranog kriminaliteta, u mnogome odražavale na opće stanje sigurnosti. Najviše odjeka u javnosti izazvala je Operativna Akcija ‘Familia‘ u sklopu koje je po prvi put razbijeno zločinačko udruženje čija kriminalna aktivnost se paralelno odvijala na tri kontinenta (Južna Amerika, Azija i Europa).

Krunoslav Ivanušec kontinuirano predstavlja MUP na natjecanjima Oružanih snaga RH i postiže zavidne rezultate

Osim policijskih službenika, koji su proveli više uspješnih kriminalističkih istraživanja koja su za cilj imala razbijanje organiziranih kriminalnih skupina, priznanja su dobili i policijski službenici koji su se istaknuli prilikom očuvanja javnog reda i mira, suzbijanja nezakonitih migracija, provođenju preventivnih aktivnosti i mnogih drugih policijskih zadaća.