Na Regionalnom 57. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe u Opatiji u disciplini komorni sastavi, učenici Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok (ŠUDIGO) postigli su zapažene rezultate.

Tamburaški trio

Od 2012. godine u Šudigu postoji i glazbeni odjel na kojem, uz ostale instrumente, postoji i odjel tambure. Kroz srednju školu tambura prošlo je osam glazbenika – tamburaša. Trenutno ju pohađaju učenici Julija Jagarčec, Domagoj Tisanić i Roberto Hren, koji čine i Tamburaški trio. Vodi ih prof. Petar Varga.

Tamburaški trio Šudiga, Roberto Hren, Julija Jagarčec i Domagoj Tisanić, u Opatiji je osvojio 2. nagradu

Kao jedan od čak 18 trija sastavljenih od različitih instrumenata i kao jedini tamburaši u kategoriji, na natjecanju u Opatiji osvojili su visoku drugu nagradu.

Kvintet bio najbolji!

Mentor, prof. Jurica Tušek sigurno je iznimno ponosan na svoj tim, kvintet. Učenici Karlo Firšt, Ivan Gregurić, Tomislav Tuškan, Matija Tuškan i Leon Ivančić osvojili su u drugoj kategoriji 1. nagradu.

Kvintet su učenici Karlo Firšt, Ivan Gregurić, Tomislav Tuškan, Matija Tuškan i Leon Ivančić. Vodi ih prof. Jurica Tušek

Prva nagrada omogućuje im i odlazak na natjecanje na državnoj razini.

S Mozartom do 2. nagrade

Još je jedna nagrada otišla u Zabok. Osvojio ju je Trio Šudigo, Tihana Car, Doris Tkalčević i Pavel Novak. Trio je odnio 2. nagradu, a vodi ih profesor Mihovil Dorotić.

Trio Šudigo su Tihana Car, Doris Tkalčević i Pavel Novak. Vodi ih profesor Mihovil Dorotić

Trio ŠUDIGO izveo je djela Mozarta i Mendelssohna.