Bilo je vruće, naporno, uz nekoliko neizostavnih grčeva i i par slomljenih noktiju na nogama, kroz smijeh je Luka Špehar neposredno nakon trke komentirao svoj ovogodišnji sjajan rezultat na ‘Memorijalu bojnik Davor Jović – Prvi za Hrvatsku’.

Luka Špehar u Udbini je prvi od policije ušao u cilj

‘Bili smo prebrzi’

Špehar iz interventne jedinice policije Zlatar je ‘naj vojnik’ iz redova MUP-a. Nakon 40 kilometara na kojima je odradio svih 12 zadanih točaka, od kolega je prvi ušao u cilj, pozvonio i uskliknuo ‘Domovini vjeran!’.

– Nismo bili blatni? Malo samo u pijesku i znoju, a bili smo prebrzi, pa je svo blato otpalo s nas – komentirao nam je veselo Špehar.

Ukupno je zauzeo 7. mjesto nakon što se pridodaju rezultati vojnika. Ovo natjecanje organizira MORH. Sudjelovalo je 126 vojnika i 20 policajaca. Čak 26 vojnika nije uspjelo završiti ovo fizički i psihički zahtjevno natjecanje.

Krunoslav Ivanušec ponovno je ostvario odličan rezultat na natjecanju

Godine nisu važne

Ponosno je pozvonio u cilju i Krunoslav Ivanušec iz IJP Zlatar. Iako je najstariji među kolegama policajcima, u cilj je ušao osmi, a ukupno je osvojio 46. mjesto. I on je ove godine bio uspješniji nego lani. PU krapinsko-zagorsku prvi puta predstavljao je i mladi Božidar Osredečki iz PGP-a Macelj i završio trku.

‘Domovini vjeran’ uskliknuli su i Petar Conjar i Jurica Boos, interventni policajci iz Varaždina. Conjar je od MUP-a bio drugi, odmah iza Špehara, a ukupno je bio 21. Boos je u cilj ušao ukupno 48. Odlični iz MUP-a bili su još i Angel Milišić Zečević iz specijalne jedinice policije Osijek, Jakov Peljušić iz IJP Zadar, Antonio Huzek iz temeljne policije PUZ-a, Matej Veršec iz IJP Virovitica, Bernard Bradač iz IJP Osijek i Mario Rengel iz IJP Virovitica. Svi su oni u kategoriji s vojnicima bili među prvih 50!

Čast i čist obraz

No, i svi ostali policajci završili su trku, Renato Biro IJP Virovitica, Luka Čanković IJP Šibenik, Hrvoje Koceić IJP Šibenik, Luka Rukavina IJP Zagreb, Goran Anić IJP Zagreb, Mario Markioli IJP Osijek, Mate Pekas IJP Šibenik, Radeljić Antonija pomorska policija Zadar i Mario Bogović, IJP Pula.

Špehar (IJP Zlatar) u cilju s ministrom obrane Damirom Krstičevićem i voditeljem policijskog tima Andrijom Živkovićem

Tko je pošteno odradio trku, ima se čime ponositi. A najponosniji na svoje ‘vojnike’ bio je Andrija Živković, instruktor obuke Interventne jedinice policije PU brodsko-posavske. Izuzetno je ponosan na svoj tim i emocije nakon njihovog uspjeha nije skrivao.

– Oni su sjajni, sposobni i posebni – rekao je Živković.