Učenice Marta Veverec i Tihana Dugorepec, voditeljice Jelena Lisak Šturlan i Ružica Kotarski te ravnatelj škole Tomislav Polanović u Zadru su preuzeli novčanu nagradu i priznanje povodom Europskog dana filantropije i zakladništva.

Razvoj volonterstva

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva Europski dan filantropije i zakladništva obilježila je predstavljanjem radova zaklada uključenih u Hrvatski forum zaklada ZaDobro.BIT. Dodijeljene su i nagrade Otisak srca i Dobrota nas veže i spaja osnovnim i srednjim školama za posebni doprinos razvoju volonterstva, filantropije i društvenog angažmana mladih.

Osnovna škola Ksaver Šandor Gjalski iz Zaboka za volonterski projekt ‘Obojimo školu dugom’ nagrađena je statuom Otisak srca i sa 10.000,00 kuna za provedbu projekta. Projekt je s učenicima osmislila i vodi ga pedagoginja škole Ružica Kotarski s učiteljicom Tehničke kulture Jelenom Lisak  Šturlan. U njemu sudjeluju učenici Školskog volonterskog kluba Gjalski i Mali tehničari. Cilj projekta je obnova i uređenje okoliša škole nakon dovršene energetske obnove.

Uređenje okoliša

Učenici volonterskog kluba podsadili su hortenzije, uređuju okoliš na ulazu škole, boje mjesta za sjedenje oko ulaza. Posebno su uredili klupu oko Kokota, tako da učenicima bude ugodnije sjediti. Osim učenika, aktivnostima su se priključili volonteri Mreže Udruga Zagor i Društva Naša djeca Zabok.