ŠUDIGO poziva na Virtualni otvoreni dan škole

Virtualni susret namijenjen je roditeljima i učenicima osmih razreda koji bi željeli upisati  Školu za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok

U subotu 9. svibnja od 10 do 10.30 i između 12 i 12.30 ŠUDIGO možete upoznati virtualno. Susret je zakazan na https://meetingsemea17.webex.com/join/sudigosrednjaskola

Presudan odabir

Procesi koji se događaju u školstvu nametnuli nam nove izazove. Promjene koje su nastupile u vrijeme Covida-19 u potpunosti su digitalizirale gotovo sve segmente školstva, pa tako i pripreme za upis učenika u 1. razred srednje škole.

– Zato ove godine prvi puta organiziramo Virtualni otvoreni dan ŠUDIGA. Smatramo da je upis u prvi razred srednje škole vrlo značajna aktivnost i često jedan od presudnih životnih izbora koji određuje profesionalni put svake mlade osobe. Na tragu toga želimo pomoći i roditeljima i učenicima u tako važnom izboru – naglasila je Božica Šarić, ravnateljica škole.

Zainteresirane učenike žele što bolje upoznali sa školom, programima i bogatim aktivnostima koje provode već dugi niz godina, kako bi svi oni koji razmišljaju o umjetničkom obrazovanju imali sve dostupne informacije.

Promocija radova i aktivnosti

– Kako bismo što bolje upoznali potencijalne buduće učenike s radom naše škole, do kraja nastavne godine intenzivnije ćemo promovirati školu, programe, projekte i druge aktivnosti kojima se bave učenici u redovnoj nastavi, izvannastavnim aktivnostima i projektima. Fokusirat ćemo promociju na učeničke radove i aktivnosti iz programa likovne umjetnosti i dizajna, grafičke tehnologije, glazbenog programa, medijski i grafički tehničari, web dizajneri – dodala je Šarić.

U vrijeme virtualnog sastanka s učenicima i roditeljima razgovarat će ravnateljica škole Božica Šarić, pedagoginja Monika Antunović te nastavnici pojedinih strukovnih i umjetničkih odjela. Upoznat će vas sa školom, pojedinim obrazovnim programima i aktivnostima te uvjetima upisa u 1. razred u šk. god. 2020./2021.

U galeriji fotografija pogledajte radove medijskih tehničara na multimedijalnoj izložbi Zasvijetli u Izložbenom salonu Izidor Kršnjavi u Zagrebu. Bio je to posljednji javni projekt škole prije korone. Aktivnosti škole možete pratiti i na njihovoj Facebook stranici ŠUDIGO Zabok