Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok kontinuirano vodi brigu o obrazovanju i stručnom usavršavanju svojih učenika radi njihovog boljeg uključivanja na tržište rada u sektorima za koje se učenici školuju, kažu u Šudigu, najtraženijoj srednjoj školi u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Vještine u stvarnim uvjetima

Odobreni projekt za slijedeću školsku godinu, ‘Iskustveno učenje – iz simulacije u stvarnost”, učenicima web dizajna omogućit će odlazak na stručnu praksu u Barcelonu u Španjolsku. Tamo će boraviti dva tjedna.

Zbog prebrzog napretka tehnologije, koja u Hrvatskoj nije dostupna, učenici će vještine stjecati u stvarnim uvjetima

– Cilj ovog projekta je stjecanje iskustva i praktičnih vještina u stvarnim uvjetima koji ne postoje kod nas zbog slabije razvijenih tehnologija, ali i zbog prebrzih promjena trendova i tehnološkog napretka struke – pojasnili su.

– Ovime želimo omogućiti učenicima iskustvo stvarnog poslovnog okruženja uz mentorstvo stvarnog radnika te stvarnog klijenta za kojega će realizirati realni projekt. Koristit će najnovije tehnologije, alate i metodologiju rada po europskim principima dobre prakse – dodali su.

Veća stručnost, lakše zapošljavanje

Učenici će uvidom u poslovno okruženje i najnovije tehnologije/metodologiju osnažiti svoje digitalne, organizacijske, komunikacijsko-suradničke i poduzetničke vještine, čime će biti konkurentniji na tržištu rada.

U pripremi i provedbi mobilnosti sudjelovat će ravnateljica Božica Šarić, koordinatorica projekta Dea Kovačević, nastavnici stručnih predmeta Krešimir Varga, Davorka Frgec Vrančić, Nikola Sinković i školska pedagoginja Monika Antunović.

Sudjelovanjem na mobilnostima učenicima će se pružiti i jasnije sagledavanje izbora budućeg studija ili zaposlenja. Kompetencije stečene kroz iskustvo u europskom okruženju mogu primijeniti i kod budućih poslodavaca u Hrvatskoj, ali i u drugim državama Europske unije.