Mrzlo polje iz Zagorja emotivno za Zagreb

Najnoviju kompoziciju koju je Puhački orkestar Mrzlo polje iz Velikog Trgovišća snimio u izolaciji, svatko iz svog doma, posvetili su Zagrepčanima. Onima koji su, osim korona virusom, dodatno bili jako pogođeni i potresom.

Emotivna posveta

Hymn to the Fallen Johna Williamsa emotivna je kompozicija koju je ovaj američki skladatelj, dirigent i pijanist, jedan od najvećih skladatelja filmske glazbe svih vremena, skladao za film Stevena Spielberga, Spašavanje vojnika Ryana (Saving Private Ryan).

– Snimili smo fantastičnu, emotivnu kompoziciju koju posvećujemo onima koji su najviše bili pogođeni nedaćama koje su nas snašle. Posveta ide i onima koji su dali najviše od sebe kako bi ublažili posljedice ove katastrofe – rekao nam je voditelj orkestra Jurica Rukljić, koji potpisuje produkciju i audio za snimljeni spot.

Posljednji uradak

Video potpisuje Ivan Štrok, a u realizaciji je sudjelovao i mješoviti zbor Lege Artis Medicinskog fakulteta u Zagrebu i dirigentica Iva Jarić. U spotu je Mrzlo polje koristilo fotografije razrušenoga Zagreba koje su snimili i orkestru ustupili fotoreporteri agencije Cropix, Goran Mehkek, Nikša Stipaničev, Robert Fajt, Damjan Tadić, Neja Markičević i Tomislav Krišto.

– Zahvaljujem svim članovima orkestra što su se ova tri mjeseca trudili da, unatoč kaotičnom sustavu, ulože svoje vrijeme u vježbanje i savladaju vrlo kompleksnu muzičku materiju te u kućnim uvjetima odreagirali vrlo kvalitetno. Sretni što ćemo se konačno moći vratiti kudikamo normalnijem režimu. S velikim zadovoljstvom objavljujemo posljednji karantenski uradak – ponosan je voditelj Rukljić.