Mrzlo polje iz Velikog Trgovišća u korona French house izdanju

COVID-19 poremetio im je sve planove. Ali im nije oduzeo entuzijazam i ljubav prema glazbi. Vježbaju online, sviraju online. Puhački orkestar Mrzlo polje iz Velikog Trgovišća u samo 10-ak dana napravio je čudo u kućnoj radinosti

– Pjesmom Give life back to music poručujemo da živimo u nadi da ćemo se uskoro vratiti životu i glazbi – poručili su iz orkestra.

Erupcija oduševljenja

Puhački orkestar Mrzlo polje osnovan je 1937. Ima ih 40-ak, uglavnom mlađih, od 20 do 25 godina, najstariji član ima 37. Njihov voditelj Jurica Rukljić odlučio je, kad ih je preuzeo, podići letvicu i malo ‘skrenuti’ s uobičajene glazbe puhačkih orkestara.

– Svojom glazbom volimo malo prevariti publiku, podvaliti im – smije se Jurica.

Tako su ‘podvalili’ i Give life back to music, song s albuma Random Access Memories francuskog DJ dua Daft Punk koji svira elektroničku glazbu, French house. Koja se, kako možemo čuti, savršeno uklopila u Zagorje, u Veliko Trgovišće.

Puhački orkestar Mrzlo polje nije klonuo duhom ni u izolaciji. Očekujemo novi uradak iz kućnih uvjeta

– Ne smijemo dozvoliti da nas preuzme letargija. Vjerujem da je ekipa bila skeptična kad su se snimali, ali kad su vidjeli gotov proizvod, bila je to erupcija oduševljenja – i Jurica je zadovoljan rezultatom.

Video je već postao hit na društvenim mrežama i to ne samo u Zagorju. Ne čudimo se, jer ni Zagorje malo.