Veliki snovi se ostvaruju, poručuju Mačanske mažoretkinje Alina. Djevojke putuju u Sankt Petersburg u Rusiju gdje će od 28. rujna sudjelovati na MWF-international GRAND PRIX of Majorette Sport.

Zagorke među sedam timova

Mažoretkinje iz Mača članice su Saveza mažoretkinja i pom-pon timova Hrvatske, baš kao i Zlatarbistričke mažoretkinje koje će također Hrvatsku i Zagorje predstaviti na ovogodišnjem Svjetskom kupu u Rusiji. U St. Petersburg odlaze i Garešničke, Kloštranske, Petrinjske, Velikogoričke i Virovitičke mažoretkinje.

Mažoretkinje Alina osnovane su u Maču 2007. Do sada su već ostvarile zavidne rezultate na mnogobrojnim natjecanjima

Mažoretkinje Alina na ovom prestižnom natjecanju predstavit će se s devet seniorskih koreografija. Posljednji su veliki nastup imale u srpnju na Europskom prvenstvu mažoretkinja u Zagrebu.

U četiri dana natjecanja, na kojem je sudjelovalo više od 3000 mažoretkinja sa 700 koreografija, 35 ‘Alina’ predstavilo se u osam kategorija.

Očekujemo sjajne rezultate

Ostvarile su sjajne rezultate: duo štap kadeti, Ena Juriša i Ema Sedak-Benčić osvojile su 14. mjesto,  mini štap seniori 14. mjesto, solo štap seniori, Sabina Novosel, 8. mjesto, solo mace seniori, Sabina Novosel, 3. mjesto, duo mace seniori, Sabina Novosel i Matea Jambreković, 2. mjesto, solo twirling seniori, Sabina Novosel, 6. mjesto, velika formacija classic pom-pon kadeti, 5. mjesto i velika formacija flag seniori, 8. mjesto.

Da će nas zagorske mažoretkinje sjajno predstaviti u Rusiji, ni malo ne sumnjamo. Vjerujemo kako će njihova upornost, odricanja, sati i sati vježbanja polučiti dobre rezultate. Želimo im puno sreće i, prije svega, da uživaju u svojim nastupima.