Adrijan, Kruno, Josip, Bruno, Leon, Gabrijel, Petar i Mihael. To su učenici 1. d razreda strukovne, Srednje škole Oroslavje. S mentorom prof. Vinkom Cukovečkim s radošću su se odazvali molbi i izradili kućice za mačke.

Sretni i ponosni

U kućicama će se odmarati, spavati i sklanjati se od kiše, vjetra, vrućine ulične mice o kojima brine Udruga za zaštitu i promicanje prava životinja Vita iz Velikog Trgovišća. Upravo su na njihovu zamolbu učenici zasukali rukave.

– Na jesen smo zamolili školu da nam pomognu. Ravnateljica Natalija Mučnjak je bila izuzetno susretljiva i odmah je prihvatila prijedlog. Dečki su s mentorom Vinkom ispunili obećanje i neizmjerno smo im zahvalni – rekla je Vedrana Ožegović, predsjednica Udruge.

Sretni su i ponosni i učenici i mentor, prof. Cukovečki. Rekao nam je da su prijedlog s radošću prihvatili, a kućice su radili s velikim veseljem.

‘Dajte nam da radimo’

– Ma, ti učenici su vam sjajni. Vrijedni su, uvijek uskaču, samo im dajte materijal, sve će napraviti. Možda im pisanje i čitanje nisu baš privlačni, njima je bitno da rade za ono za što se školuju. Baš su se radovali ovom projektu – našalio se, ali pohvalio svoje đake mentor Cukovečki.

Nemaju sve mačke sreće spavati u toplim krevetićima. No sad će bar mali dio uličnih dobiti kućice

Napravili su 10 kućica. A da bi ih mogli napraviti, trebao im je materijal koji im je donirao Nedjeljko Ćuk, vlasnik Stolarije Ćuk.

–  Lijepo je znati da nas ima više koji imaju empatije prema životinjama. Kućice sad treba obojati, ali za to će biti zadužen netko drugi. Sa školom ćemo uskoro još surađivati, jer planova ima – najavila je Ožegović.