Na Svjetskom prvenstvu u crossmintonu u Budimpešti nastupilo je 520 igračica i igrača iz 24 države svijeta. Na ovom natjecanju nastupio je jedini zagorski crossminton klub, Crossminton club Zabok s pet igrača.

Nemoguće postalo moguće

– U godinu dana postojanja našeg kluba napravili smo nešto što se prije godinu dana činilo nemoguće – ponosna je na rezultat svoje kćeri Željka Benčić.

Graciju su u svijet crossmintona s njenih osam godina uveli roditelji, majka Željka i otac Tomislav Benčić. I oni su se natjecali u Budimpešti. Željka je u kategoriji O40 vrlo dobro odigrala svoje mečeve, ali je u posljednjem poražena od igračice iz Mauriciusa, Sarmille Goorye u tri seta 16-12, 9-16, 13-16. U vrlo jakoj konkurenciji natjecanje po skupinama nije prošao Tomislav Benčić nakon poraza u posljednjem meču od Slovenca Miloša Novaka 12-16, 11-16.

Odlične i male Kumrovčanke

Gracia Benčić je u najmlađoj kategoriji U12, djevojčice do 12 godina starosti, nakon odličnih igara zauzela deveto mjesto. Vrlo dobre su bile Natalija Pećnik i Lucija Banjšak iz Kumrovca koje su u kategoriji U14, djevojčice do 14 godina starosti, podijelile 19. mjesto.

– Prije godinu dana bilo nas je troje, obiteljski klub. Uz pomoć naših prijatelja iz CC Zagreb, krenuli smo korak dalje. Sad nas u natjecateljskom timu ima šestero, Amalija, Gracia, Natalija, Lucija, Tomislav i ja – kaže nam Željka Benčić.

Rekreativno ih u CC Zabok, dodaje, igra puno više. Toliko da bi mogli odigrati i nogometnu utakmicu. Nada se kako će klub uspjeti animirati Zagorce da im se pridruže i počnu trenirati zajedno s njima.