Odrasli čujte naš glas, dječja su prava bitna za nas, projekt je Društva Naša djeca Zabok koji se bazira na Konvenciji UN-a o pravima djece. U DND-u Zabok, kažu, uvažavaju dječja mišljenja.

‘Djeca imaju pravo reći što misle’

Bitna im je participacija djece u programima i akcijama, djeca mogu reći što misle o svemu, u kakvoj bi zajednici željeli živjeti, što očekuju od odraslih.
Ovaj put, o svojim pravima djeca će zapjevati kroz pjesmu Za prava svakog djeteta borimo se mi!

– Pjesma govori o dječjim pravima, jer su ona bitna. Ta će pjesma ujedno biti i himna DND-a – doznajemo od Jasenke Borovčak, voditeljica Dječjeg zbora Zabočki mališani.

‘Borimo se za prava svakog djeteta’

Za himnu upravo snimaju spot čija se premijera očekuje uskoro. U snimanju pjesme i spota sudjeluje Dječji zbor DND-a. Stihove za himnu, čiji je refren ‘Za prava svakog djeteta borimo se svi, u Društvu naša djeca pridruži se i ti’, napisala je Ema Smolić. Glazbu i aranžman potpisuje Toni Eterović, snimatelj spota je Tomislav Jadan, a produkciju potpisuju DND Zabok i Građanska organizacija za kulturu Gokul.

DND Zabok radi niz uspješnih projekata. Lani su osvojili prvu nagradu i 100.000 eura na natječaju Europske komisije ‘EU Health Award’ za projekt ‘Zdravo i fino’.