Bilo je zanimljivo i poučno svirati na takvoj manifestaciji. Od svih sastava koji su se tamo predstavili nije bilo onoga koji nije bio favorit, rekao nam je Tomislav Goluban po povratku iz Portugala.

Tomislav Goluban bend natjecao se na najvećem blues događaju u Europi, European Blues Challenge, 9. europskom izazovu bluesa. Kaže, išao je pobijediti, ali nije razočaran što se u Zagorje nije vratio s lovorikama.

– Svi koji su bili tamo toliko dobro sviraju da je to brutalno. Dok smo gledali nastupe ostalih za svakoga smo rekli ‘taj treba pobijediti’. Tamo nitko nije zaslužio četvorku, to su sve petice – Goluban je oduševljen izvedbom kolega.

‘Svi smo bili favoriti’

Kaže, EBC svake godine postaje bolji i veći, a time raste i kvaliteta europskih blues sastava, osobito novih i mlađih država članica.

– Oduševili su me svi bendovi i odlična organizacija. Njihov Coliseu Micaelense, gdje smo nastupali, jako me podsjetio na naš HNK – rekao je.

Tomislav Goluban Band portugalskoj se publici prije natjecanja predstavio i jednim malim koncertom koji je, nažalost, nakon tri pjesme prekinula kiša.

Što i kako je bend svirao na natjecanju, poslušajte u videu.