Dugi niz godina ŠUDIGO Zabok izuzetno je uspješan na natjecanju Europa u školi. Među brojnim radovima iz cijele Hrvatske, u kategoriji srednjih škola za likovni izričaj, Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok ponovno je, kao i niz prethodnih godina, osvojila prvo mjesto u dobnoj kategoriji od 18 do 21 godinu!

YOUrope – radi se o tebi

Ovogodišnja dobitnica prve nagrade je Sandra Puljko, učenica trećeg razreda grafičkog dizajna, čija je mentorica bila profesorica savjetnica Anuška Alfirević.
Sedmo i 9. mjesto, također pod njenim mentorstvom, osvojili su učenici grafičkog dizajna Magdalena Štibohar i Andrija Mikša.

Rad Sandre Puljko, učenice 3. razreda grafičkog dizajna, osvojio je prvo mjesto na natjecanju Europa u školi

Podržava Europa

Europski dom Zagreb i Europski pokret Hrvatska u školskoj godini 2018./2019. organizirali su 25. godinu za redom natjecanje na razini Hrvatske. Međunarodni odbor Europe u školi  ovogodišnje je natjecanje nazvao ‘YOUrope – radi se o tebi/2019. godina europskih izbora’.

Magdalena Štibohar osvojila je 7. mjesto. Ovo je njen rad na temu ‘YOUrope – radi se o tebi/2019. godina europskih izbora’

‘Europa u školi’ međunarodno je natjecanje pod pokroviteljstvom Vijeća Europe, Europske komisije, Europskog parlamenta i Europske kulturne fondacije.