Obilježavanje Svjetskog dana hodanja 1991. pokrenula je TAFISA, The Association For International Sport for All, vodeća međunarodna organizacija za rekreaciju, ‘Sport za sve‘. Od te se godine svaki prvi vikend u listopadu taj dan obilježava diljem svijeta.

Korak za zdravlje

Hrvatski zavod za javno zdravstvo ove godine poziva na akciju ‘Hodanjem do zdravlja’ u svim županijama Projekt nosi naziv ‘Živjeti zdravo’, a sufinancira ga Europski socijalni fond.

– Cilj je akcije, organiziranim aktivnostima promicanja zdravlja, informirati i senzibilizirati građane svih dobnih skupina o pozitivnim učincima redovite tjelesne aktivnosti na zdravlje. Provedba aktivnosti je predviđena da se potakne sve građane, prije svega one koji posljednjih godina nisu našli vremena za tjelesnu aktivnost, da se u slobodno vrijeme, na otvorenom, unutar sigurnog okruženja uključe u organiziranu i stručno vođenu aktivnost hodanja i na taj način učine velik korak prema unapređenju vlastitog zdravlja na pristupačan i zabavan način – poručuju iz HZJZ-a.

Hodanje i druženje

U projekt se uključio i Zavod za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije. Poziva sve građane da se okupe u subotu 5. listopada u 10 sati na Zivtovom trgu u Zaboku.

– Svi su pozvani, bez obzira na dob. Zajedničkim hodanjem promicat ćemo zdrav stil života, hodanje kao zdravu naviku, provest ćemo slobodno vrijeme na svježem zraku i ugodno se družiti – poručili su.