Namjera je ujediniti i umrežiti osnovne škole županije u području kreativnih industrija te njihova participacija u aktualnim zbivanjima u kulturi i umjetnosti. Projekt organizira Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok (Šudigo) i Pučko otvoreno učilište Zabok, doznajemo od Bojane Birač, voditeljice Gradske galerije Zabok.

Prebacivanje misli

U Noći Muzeja Šudigo organizira program na temu ‘SVEMIR u likovnom stvaralaštvu djece i mladih’ uz tematsku likovnu radionicu na kojoj će sudjelovati učenici, predstavnici zagorskih škola. Cilj ovog projekta je objediniti likovno stvaralaštvo učenika osnovnih škola čiji će radovi, zajedno s radovima učenika Šudiga, biti izloženi na reprezentativnoj izložbi u Gradskoj galeriji Zabok.

 

Program počinje u 16 sati likovnom radionicom povodom otvorenja izložbe koja se otvara u 17 sati.

‘Poticaj za izradu likovnih radova je SVEMIR. Svemir… u trenutku promišljanja tog pojma mislima se prebacujemo u bajkovite, neslućene, daleke, začudne, zastrašujuće a istovremeno veličanstvene, prostrane, nepoznate i apstraktne daljine… Izvlačimo iz svoje nutrine istraživača i znanstvenika, tog sumnjičavca, maštom prožetog stvaraoca, svjesnog svoje male uloge u veličanstvenom Svijetu’.