Pučko otvoreno učilište Krapina uz nadolazeći najveći kršćanski blagdan Uskrs organizira  besplatnu radionicu izrade keramičkih pisanica za djecu školskog uzrasta. Voditeljica radionice je dr.art Mirjana Smolić. Radionica je u subotu 23. ožujka od 10 do 13 sati u Galeriji grada Krapine.

Pisanice nastale na radionici biti će izložene na Izložbi pisanica koja se otvara 11. travnja u Galeriji grada Krapine.

Prijave na radionicu primaju se do 21. ožujka u Galeriji grada Krapine ili na telefon 049 370 810.

PUČKO OTVORENO UČILIŠTE KRAPINA
GALERIJA GRADA KRAPINE

Magistratska  25
Tel/fax: (049) 370 810
e-mail: [email protected]

Već tradicionalno povodom uskršnjih blagdana, Galerija grada Krapine priprema prigodnu izložbu pisanica koja će se otvoriti u Galeriji grada Krapine uoči Uskrsa 11. travnja 2019.

Na izložbi svojim radovima (pisanicama izrađenim u različitim tehnikama) sudjeluju učenici osnovnih i srednjih škola kao i likovni umjetnici i pojedinci koji se bave oslikavanjem i izradom pisanica.

Slobodni smo zamoliti vas da i vi izradom pisanica sudjelujete u realizaciji ove izložbe.

Kako bi izložbu obogatili različitim sadržajem, a vezano uz najveći kršćanski blagdan Uskrs, kao drugu temu za izradu radova predlažemo temu Križnog puta koja se može realizirati slikarski ili kiparski.

Radovi nemaju funkciju natjecateljskog  karaktera već želju da se prikažu različite tehnike oslikavanja jaja (od arhaičnih i tradicionalnih do današnjih novih likovnih izražajnih sredstava). Svi dostavljeni radovi biti će izloženi.

Molimo da radove dostavite u Galeriju grada Krapine, Magistratska 25 najkasnije do 5. travnja 2019. godine.

Za sve ostale informacije možete se obratiti na telefon (049) 370 810 ili mob: 091 370 8100.

Vesna Kunštek, kustos