Ove godine, 31. siječnja, 15. je Noć muzeja, manifestacija koja je počela 2005. s nekolicinom zagrebačkih muzeja, da bi tijekom godina prerasla u najznačajniju manifestaciju hrvatskih muzeja.

Izložba zbirke nosača zvuka

Noć muzeja gradili su muzealci svojim programima, publika koja je iz godine u godinu podržavala manifestaciju, ukupna javnost, mediji i partneri. Više od pet milijuna posjetitelja pohodilo je hrvatske muzeje proteklih 15 godina tijekom manifestacije. Jedan od najznačajnijih dosega je promocija muzeja i muzejske struke i stvaranje nove publike, jer su brojni posjetitelji u Noći muzeja otkrili muzeje, da bi kasnije postali stalna publika.

Svojim programom ovoj se manifestaciji pridružuje i Pučko otvoreno učilište Krapina i to izložbom i koncertom ‘Ususret 55. Festivalu kajkavskih popevki’.

Bogatu zbirku festivalskih nosača zvuka Gradu je darovao kolekcionar Dubravko Sopek (Foto: Grad Krapina)

Bogata zbirka ploča i CD-a svih Festivala kajkavskih popevki, koje je Gradu Krapini darovao Dubravko Sopek biti će izložena u Noći muzeja 31. siječnja u Galeriji grada Krapine. Posjetitelji će moći uživati i u Koncertu kajkavskih popevki s proteklih festivala povodom ovogodišnjeg, jubilarnog 55. Festivala.

Ulaz je slobodan

Nastupaju KUD Ilirci, Danijela Pintarić, Hrvoje Hegedušić uz glazbenu pratnju Ljerke Hegedušić, Zdenka Kovačiček, Bojan Jambrošić, Gordana Ivanjek Tušek, Iva Ranogajec Inkret, Ella Inkret, Tanja Mršić, Kristijan Potočki, Tesa Litvan i Tin Rožman, te orkestar u sastavu Karlo Kukovačec, Branko Ovčarić, Julije Njikoš i Pere Istvančić.

Petak, 31. siječnja u 20 sati u Galeriji grada Krapine, Magistratska ulica 25. Ulaz je slobodan.