Tolerancija je poštovanje, prihvaćanje i uvažavanje bogatstva različitosti u našim svjetskim kulturama, naša forma izražavanja i način da budemo ljudi. Tolerancija podrazumijeva volju i sposobnost prihvatiti i dopustiti različitost, bilo da se radi o razlikama u političkom uvjerenju, ili o vjerskim, rasnim ili spolnim razlikama, Unescova je definicija za toleranciju.

Poštujmo drukčije od nas

Međunarodni dan tolerancije obilježava se 16. studenog. To je dan koji nas podsjeća na poštovanje i uvažavanje drukčijih od nas. Dan koji nas potiče na snošljivost prema drugima. Generalna Skupština Ujedinjenih naroda je 1996. godine pozvala zemlje članice da ustanove Dan tolerancije u sladu s Deklaracijom o principima tolerancije koju su članice 16. studenog 1995.

Savjet mladih Grada Zaboka, Povjerenstvo za ravnopravnost spolova i Pučko otvoreno učilište Zabok Međunarodni dan tolerancije obilježit će glazbeno – poetskom večeri ‘U različitosti je ljepota i snaga’, koncertom Nikole Vranića /J. R. Augusta. Gost u poetskom dijelu programa je Marko Bilić.

Koncert umjetnika, kompozitora, kantautora i multiinstrumentalista iz Zaboka je u petak 15. studenoga u 18 sati u Gradskoj galeriji Zabok. Ulaz je slobodan.