Nakon paljenja dvije adventske svjećice, darivanjem djece predškolske dobi za sv. Nikolu, prvom prigodnom prodajom božićnih motiva Školske zadruge Hiža, u subotu 14. prosinca Mačanske mažoretkinje Alina pripremaju Alinin mali božićni koncert.

Darujte srcem

U 17 sati u Domu kulture u Maču nastupaju Zlatarbistričke mažoretkinje, Zlatarske mažoretkinje i Mačanske mažoretkinje Alina.

U 18 sati blagdanski program je i kod kružnog toka gdje će se upaliti treća adventska svjećica. U nedjelju 22. prosinca je drugi samostalni vokalno-instrumentalni koncert KUD-a Ljudevit Gaj Mače, ‘Poslušajte si vezda’, u crkvi Bezgrešnog začeća Blažene djevice Marije u Maču u 18 sati.

Humanitarni koncert limene glazbe DVD-a Mače u crkvi Bezgrešnog začeća Blažene djevice Marije je 27. prosinca u 18 sati, a tradicionalni božićni koncert KUD-a Ljudevit Gaj Mače, ‘Vezda simo dojdite’, u Domu kulture je u subotu 28. prosinca u 18 sati.
Tijekom adventa možete pokazati svoju velikodušnost kupnjom živežnih namirnica za najpotrebitije mještane. Košare Darujte srcem postavljene su u samoposlugama B.A.M.T. Mače, Trgocentar Mače i Strahinjčica u Peršavesi.