Tjedan dana Stubičke Toplice bit će u gljivarskom štihu. Od 13. do 20. listopada u Stubakima ćete moći probati gljivarske delicije. U svoje dnevne ponude razna jela od gljiva i slastice uvrstit će Hotel Matija Gubec, restoran Kapelščak, kavana Maksimilijan i restoran Temple bar.

Politički kotlić

Tjedan Gljivarenja & Co. v Stubakima počinje u nedjelju 13. listopada središnjom manifestacijom kuhanja gljivarskog kotlića. Birat će se i najfiniji, a kuhat će ih načelnici i gradonačelnici Krapinsko-zagorske županije. Moći ćete degustirati!

Čeka vas i velika ponuda OPG-ova topličkog kraja, tradicijskih kolača, pića, jela s gljivama. Povedite i djecu, jer za njih su organizirane viteške radionice, predstava, drveni vrtuljak s košarama, napuhanac…

Bogata gastro ponuda

Gljivarenje i druženje nastavlja se i tjedan dana kasnije, u nedjelju 20. listopada od 10 sati, ali na drugoj lokaciji, u Parku vozača Pila na Sljemenskoj cesti. U 10 sati kreće se u branje gljiva na Medvednicu. Povratak iz šume je u 12.30 kada će biti i determinacija ubranih gljiva uz stručno predavanje.

Bit će veselo cijeli dan. U bogatu ponudu organizatori, Turistička zajednica Stubičkih Toplica i Općina, uvrstili su gljivarski i lovački kotlić, fiš paprikaš, kotlete s gljivama, švicarsku kobasicu, jaja s vrganjima, domaće tradicijske kolače, pečene kestene, slastice od kestena, jela s gljivama, pića i vina topličkoga kraja.

ZET-om besplatno iz Zagreba

Birat će se najljepša gljivarska košarica, moći ćete se provozati konjskim zapregama, za djecu su organizirane radionice, za odrasle Likovna kolonija. Sve uz domaće popevke i nastupe KUD-ova.

Za goste iz Zagreba organiziran je besplatan prijevoz. Autobusi ZET-a polaze s Glavnog željezničkog kolodvora Zagreb u 08:30, a povratak iz Pile je u 17:30.