U glazbi je radost, u radosti je mladost, kažu u Gradskom puhačkom orkestru Zabok. I pozivaju da ih dođete poslušati i uživati u njihovoj interpretaciji poznatih skladbi.

Prvi nastup 1990. godine

Gradski puhački orkestar Zabok osnovan je 1986. Orkestar su činila školska djeca koju je notama i glazbi podučio dirigent Franjo Hundrić, a svoj prvi javni nastup imali su su 1990.

Dirigentsku palicu 1994. preuzeo je prof. Josip Cmuk koji ravna orkestrom do 2009. Tada ga preuzima Marko Bobičanec, profesor i voditelj trube u Osnovnoj glazbenoj školi pri Osnovnoj školi Ksaver Šandor Gjalski u Zaboku.

Marko Bobičanec orkestar je preuzeo 2009. godine

Mladi i ambiciozni dirigent unosi pozitivnu energiju, pa orkestar prelazi na zahtjevniji i moderniji repertoar. Već sljedeće godine orkestar predstavlja grad i županiju na Državnoj smotri puhačkih orkestara u Novom Vinodolskom.

Nastupali i s Ivankom Boljkovac

Na inicijativu orkestra, otvara se i puhački odjel u Osnovnoj glazbenoj školi u Zaboku. Nove generacije mladih i školovanih svirača našle su ovdje svoje mjesto te orkestar danas broji 30 članova.

Orkestar u svom repertoaru izvodi suvremenu glazbu domaćih i stranih autora, a posebno njeguje glazbu sedme umjetnosti te revijalno – zabavni program. Uz orkestar nastupali su i poznati glazbenici poput Ivanke Boljkovac i Darka Domjana.