De, bolan, napiši ljudima šta da očekuju tog petka 17., rekla mi je gazdarica, da ne kažem krčmarica ovog portala. Istina, nije ona rekla ‘de, bolan’, ipak je ona Zagorka, ne možeš ju ni trijeznu uhvatiti da govori ‘ba’ i ‘bolan’.

Spontani i nepredvidivi

Ali, smisao onoga što je rekla je vjerno prenesen ovdje. Pa rekoh, aj’ da probam predvidjeti što će se to događati tog petka od 19 sati u dvorani kina Zabok.

Iako, težak je zadatak predvidjeti što bi se moglo događati na stand up predstavi ‘Boca istine’, jer je jedna od njenih glavnih odlika ta da je nepredvidljiva, puna improvizacija, spontanih komentara i sličnog. Mnogo toga je nepredvidivo. Ne znamo ni koliko će ljudi biti u publici. Nadamo se puno. U trenutku dok ovo pišem na Facebook eventu je već gotovo 230 ljudi, koliko ih stane u kino Zabok. Nadam se samo da nitko neće ostati bez mjesta jer nije na vrijeme prošetao do Pučkog otvorenog učilišta i nabavio ulaznicu, nego čekao zadnji dan.

Ipak, na neke stvari se možemo i kladiti.

Mrcina Goran

Recimo, siguran sam da će voditelj i prvi izvođač biti Goran Vinčić. Riječ je o mladiću od nekih 24 godine, o visokoj mrcini od dosta preko 100 kila iz Slavonije, kojemu bi za vrat mogao vezati vola. Kažu da bi mogao plašiti vrane u polju, ali sam uvjeren kako bi on odabrao taktiku da se svakoj vrani pojedinačno prišulja pa ju onda preplaši. Jer je budala. U pozitivnom smislu, ali budala.

Goran će sigurno u nekom trenutku tijekom večeri pozdraviti svoju babu, vjerojatno na kraju, a baba mu neće odzdraviti. Također, on će vrlo vjerojatno ponešto pitati publiku, potruditi se da se bar malo upoznamo na samom početku showa kako bi se osjećali ugodno, kao da sjedimo među hrpom poznanika. Što publika bude raspoloženija surađivati, to će upoznavanje biti zabavnije.

Tina za zeta

Također sam siguran da će nastupiti i Tin Sedlar, momak za kojeg volim reći da je san svake žene koja cijeli život sanja svog princa na bijelom poniju. Zato što je mali, a mene nije sramota to spomenuti po 98000028. put. Tin ima 31 godinu, čini mi se, bijelu put i izrazito pozitivnu narav. Voli pričati o muško-ženskim odnosima, kao što i ja volim pričati o seksu. Svako se češe di ga svrbi.

Ali Tin voli pričati i o estradi, sportu te brojnim drugim temama. Najiskusniji je komičar od nas trojice. U stand up komediji, mislim, ali i u odnosima sa Zagorcima, kakve ćemo sigurno sresti u Zaboku. Rođeni Purger, Tin najbolje vlada kajkavštinom i nadam se da će u Zaboku pričati o tome kada ju je primjereno koristiti, a kada baš i ne.

Što je reći o Tinu? Ma on je duša od čovjek, sigurno bi mu bilo drago da napišem da je sportaš, ali neću lagati. Jeste, nekada je trenirao nogomet, čak i igrao. Ali igrao je beka. Znate kako se kaže? Ko zna zna, ko ne zna na beka. Ali je istreniranog tijela, baš onak’ finjak stesani, pločice i sve to. Baš ono da ga mame gledaju i govore si u bradu ‘možda bi bio dobar za zeta, samo da još trunku naraste’.

Marko nije lijep

Ostajem još samo ja, Marko Dejanović. Što se od mene može očekivati? Za početak, sigurno neću biti lijep na pozornici. Jer nisam baš nešto ni kad stojim pokraj pozornice, a tamo me čak ni ne osvjetljuju. Od mene se može očekivati da malo šokiram, malo analiziram, malo pričam o životu u braku.

Vjerojatno ću analizirati neke psovke, vjerojatno se žaliti na manjak seksa, na ženu i život u braku, tj. opet na manjak seksa. Neću sigurno pokušavati pričati kajkavski, ne stoji mi dobro, a ako ćemo iskreno, često ako krenete baš onako pošteno po svome pričati, ja vas ne razumijem. Nadam se da ćete vi mene razumjeti. Ma hoćete, bit će to u redu.

Eto, mislim da sam donekle uspio dočarati šta će se događati. Ukratko, zabavni kaos, to je naš plan. Jedino u što mogu biti sto posto siguran je da ćete se nasmijati. Sigurno bar malo, a vjerojatno i jako puno.