Miroslav Osrečak iz Bedekovčine vozač je saniteta u Doma zdravlja Krapinsko-zagorske-županije. Morao je u samoizolaciju jer je u kolima Hitne pomoći vozio pacijenticu zaraženu korona virusom. Obitelj živi u prizemlju, on na katu kuće

Još malo i samoizolacija će za Miroslava završiti. Na sreću, nema nikakve simptome, pa ako tako ostane, 17. travnja napokon će moći izaći iz kuće. Za to vrijeme, kako bi sačuvao obitelj, sam boravi na katu kuće.

‘Zašto ne mogu zagrliti tatu?’

Najgore je njegovoj djeci, kćeri Franki (7) i sinu Noi (3). Ne mogu razumjeti zašto ne mogu zagrliti tatu, poigrati se s njim, zašto je tata za Uskrs morao biti sam. A žive u istoj kući.

– Franka mi je rekla kako joj je ovo najgora godina u životu. Bio je potres, vlada korona, ne ide u školu, ne može se igrati sa sestričnom i bratićem, psa Gricka udario je kamion, a sad je i tata u izolaciji – ispričala je za 24sata Ivana Buzjak Osrečak, Miroslavova supruga.

Da bi za Uskrs razveselila supruga, ali i djecu, napravili su transparenta kojim su tati Miroslavu u samoizolaciji u nedjelju poručili – Sretan Uskrs!

Ručaju pod prozorom

– Noa stalno zove tatu na mobitel, pita za njega. Franka je prvi dan plakala, ali kad je shvatila da ostaje doma, bilo je lakše. Djed je na dvorištu postavio stol za kojim ručamo tako da smo s tatom, iako je on na katu na prozoru. Djecu to veseli – ispričala je Ivana.

Prihvatili su novi režim života koji bi, ako Miroslav ostane zdrav, trebao potrajati još samo dva dana. Do tada mu jelo ostavljaju pred vratima, njegovo posuđe peru posebno, u rukavicama, a odjeću dodatno dezinficiraju.