Kako napraviti unikatne tegle za cvijeće od starog papira i cementa, pretvoriti staklenke od jogurta i staru dasku u svijećnjak, zamijesiti fenomenalna krumpirova peciva, uzeti reznice biljaka, napraviti pripravke od ljekovitog bilja ili urediti dom uz dizajnerske trikove, možete saznati na web stranici i osobnom blogu Lucky Home Ideas (LHI).

Krumpirova peciva nećete moći prestati jesti. Tijesto se izrađuje jednostavno, a tijekom pečenja mirisati će cijela kuća

Ljepota življenja i kreativnost

Od starog papira i cementa izradite super teglu za cvijeće

Jer kako i uvod na web i Facebook stranici LHI-ja kaže: “Ovo je blog za sve one kojima je životni prostor cjeloživotni projekt, koji u svom domu uvijek nešto iznova premještaju, preuređuju, osmišljavaju. Za one koji se, kad idu u šoping, osim s novim cipelama vrate kući i s bojama, kistovima i brusnim papirom. Ovo je blog i za sve one koji istinski vole prirodu i njezine darove, biljne recepture za kućnu ljekarnu ili ormarić s kozmetikom, kuhanje, dobru hranu…”

Osušite biljke za čaj i darujte ih u staklenci

Sve u svemu, Lucky Home Ideas je blog posvećen ljepoti življenja i kreativnosti. U njegovim su rubrikama objedinjene ideje koje život i dom čine sretnim, motiviraju, nadahnjuju.

Novinarka Jasmina Sarić Čedić, koja je LHI pokrenula prije nekoliko mjeseci, kaže da je to blog s dvostrukim “I” – inspiracija plus ideja.

Cilj je bio ne ograničiti se samo na jednu vrstu tema, poput kuhanja, pečenja kolača ili kreativnih projekata za uređenje doma, već na jednom mjestu objediniti sve ono što u svom domu radimo kako bismo ga napravili što ljepšim, maštovitijim i ugodnijim za sebe i svoju obitelj.

Od stare daske i staklenih teglica može napraviti atraktivan svijećnjak kojim ćete ukrasiti svoj dom

Primjenjive ideje za malo novca

Pronađite na blogu recept za domaći pelinkovac

Smisao LHI bloga je razmjena korisnih i lijepih ideja i da, kada netko na njemu vidi objavljeni tekst i fotke, kaže: ‘E, baš super, ovo ću i ja napraviti’. I što je važno, sve ideje objavljene na blogu su primjenjive za svakoga, u low cost varijanti. Osim kreativnosti potiču i reciklažu, dakle, upotrebu starih i iskorištenih predmeta koje ste možda otpisali, a od njih se zapravo može napraviti nešto zanimljivo, dekorativno i funkcionalno.


Pa u ovim vremenim punim negativnosti i bespotrebnih stvari na koje trošimo energiju, kliknite na Facebook i web stranicu bloga Lucky Home Ideas kako biste u svoj dan unijeli nešto lijepo, pozitivno i kreativno, nešto što će vas inspirirati i napuniti energijom.

www.facebook.com/luckyhomeideas
www.luckyhomeideas.com