Ja jako volim Zagorce, ali Zagorke još više, rekao nam je Joža Manolić koji je u nedjelju u Kašini organizirao druženje za obitelj i prijatelje. Zapopevalo se i ‘Pod brajde’

Nikad smijenjeni šef tajne policije 22. ožujka napunio je 100 godina. Te je večeri u Zagrebu trebala biti velika proslava, no zbog korone, ali i zbog potresa, sve je bilo odgođeno.

Doživjeti stotu

Zato su mu prijatelji i uža rodbina u nedjelju 28. lipnja u izletištu Polovanec u Đurđekovcu kraj Kašine organizirali malo slavlje.

– Bar da se malo obilježi kad su već korona i potres odgodili veliko slavlje koje je trebalo biti u Visokoj sa 111 uzvanika. Bil je to ručak, torta, malo glazbe. To smo bili mi kaj smo s njim najbliži – otkrio nam je zagorski gospodarstvenik Marijan Božić iz Donje Stubice, jedan od organizatora malog slavlja.

Nazvali smo i Josipa Manolića: ‘Ko ste vi, čiji ste?’, preispitao je odmah.
– Zagorje – rekli smo.
– Onda dobro. Ja jako volim Zagorje, ali Zagorke još više – naglasio je.

‘Družiti se moramo’

Za rođendan kaže da to nije bil baš pravi, kako je planirao, ali da će velika proslava biti u kolovozu.

– Odgodio sam sve zbog korone. Ovo je bio manji skup prijatelja. Družiti se moramo. Bilo je veselo. Je, je, zapopaval sam si Pod brajde. Volim ja kajkavske popevke. I podravske – rekao nam je Manolić.

Manolić kaže da je na proslavi s prijateljima bilo veselo (Foto: privatni album/nizagorjemalo.hr)

Kako nam je otkrio Marijan Božić, na velikom slavlju 22. ožujka trebali su biti i predsjednik Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković.

– Joža je čak napravil i raspored sjedenja. On u sredini, pa onda ko pored njega, ko s lijeva, ko s desna. Postavil je hijerahiju sjedenja, ali nas je korona, na žalost, spriječila. No, i to bumo proslavili kak smo planirali – najavio je Božić.