Vidite da sam bila talentirana urednica kad sam prepoznala njegov talent i angažirala ga, s radošću se Hloverka Novak Srzić, dugogodišnja urednica na HTV-u, priključila zafrkanciji o 400 maraka.

Nik, zlopamtilo

Za dug ju je ‘prozvao’ Nik Titanik, majstor karikature. Nacrtao ih je oko 11.000, a njih 300 odabrao je za retrospektivnu izložbu Kronika hrvatske gluposti. Izložba je to koju je odlučio postaviti uz 25 godina karijere u Muzeju Mimara u Zagrebu. Nik ko Nik, veliki zajebant, prisjetio se i svojih početaka u tjedniku Danas. Zagorci opraštaju, ali ne zaboravljaju.Prije 26 godina, kad je glavna urednica Danasa bila Hloverka Novak Srzić, pokazao joj je svoje crteže. Kako je sam rekao, oduševila se i angažirala ga. Objavili su mu osam karikatura. Za svaku od njih trebao je dobiti 50 maraka. Ali, nije. Tjednik se ubrzo ugasio, a Hloverku više nije sreo.

Prazni pobelar

– Valute su se promijenile, ali Hloverka, zaboga, još uvijek si mi dužna 400 maraka! Dođi na izložbu – pozvao ju je Nik.

Nik se nada da bi Hlo mogla doći u Zagreb s pobelarom (za nekajkavce, pobelar vam je – novčanik).

Hloverka obožava Nika. Nije se uvrijedila na ‘prozivku’. Naprotiv, prihvatila je šalu na svoj račun. Kaže, ‘pa to je Nik!’. (Foto: Privatni album)

– Zahvaljujem Niku na pozivu i suosjećam s njim, jer je i meni tadašnji vlasnik ostao dužan puno više nego njemu. Kad se jednog dana obogatim, vratit ću mu 400 maraka iz svog džepa. Ali, eto, maraka nema – od srca se nasmijala Hloverka i zaželjela mu puno uspjeha.

Na otvorenje izložbe, kaže, na žalost neće moći doći zbog obveza na poslu. Napustila je novinarsku karijeru i sad je direktorica Turističke zajednice Makarska.

Mimara će pucati po šavovima

– Ali, pratim Nika redovito, sjajan je – dodala je.

Izložba Nika Titanika otvara se danas, 24. rujna u 19 sati. Svi ste pozvani! Bilo bu veselo. Specijalni gosti su Marijana Perinić kao PreCjednica i Miha&Mišo kao duo Mučki provokatori.

– Ako dođu svi koji su se najavili ili pokazali interes, morat ćemo proširiti Muzej – raduje se otvorenju kustosica ove izložbe Sonja Švec Španjol.