Zagorske purice su se uozbiljile. Već neko vrijeme ne divaniju. Nakon zaruka i prstenovanja na Valentinovo, tri su su se tjedna ofirale s puranima. Oni su delali ‘decu’, a purice se šepurile. Došla je korizma, više seksa nije bilo. Purice su si našle svoja gnijezda i počele nesti jajčeka.
Dok sedi na jajcima, purica jede samo jemput na dan i puno zmršavi. Ali se poslije brzo oporavi

Za dobru liniju

Svaki drugi dan jedna je znesla po jedno jajčeko. Čuvala sam ih na hladnom i tamnom. I dok vi na Veliku subotu farbate kokošja jajca, moje su purice spremno sjele na svoja. Čuvaju ih i griju kaj bumo za četiri tjedna dobili male pureke.

Ponašaju se kak prave mamice. Brižno sede na jajčekima i tak bu četiri tjedna dok na svijet ne dojdeju mali. Čudan je i divan taj životinjski svijet. Tolko čuvaju ta jajčeka da ih napuštaju samo jednom na dan kak bi si na brzinu nekaj pojele. Ne jedu ni puno ni dugo, i samo jemput. Zato purica u to vrijeme puno zmršavi.

Purani nemaju pravo glasa

A purani? Oni vam lunjaju po dvorišču zgubljeni u vremenu i prostoru. Puricama se ne smiju ni približiti. Pak bi bez perja ostali. Makar su tateki, mamek ne da ni prismrditi gnijezdu. Ali, i oni su vam uzbuđeni. Makar nemaju pravo glasa, z dalekoga paziju na mamice purice, a bome i na svoje perje. I svi s nestrpljenjem čekaju prinove. Skup z menom.

Imajte se radi i sretan vam Vuzem! Čitamo se za četiri tjedna kad nam dojdeju mali pureki.

Vaša Dragica